Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Qoros 3 City SUV se představí v Ženevě (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
Výstavní premiéra čeká na letošním ženevském autosalonu na nový model čínsko-izraelské značky Qoros.

Automobilka Qoros zveřejnila první snímky i informace k novince pojmenované 3 City SUV ve druhé polovině loňského listopadu, ale evropské veřejnosti se tento model poprvé představí na letošním březnovém autosalonu v Ženevě.

Městský crossover vychází z modelu 3 Hatch, od nějž se liší prakticky jen ochrannými plasty po obvodu karoserie a vyšší světlou výšku.

Sériový Qoros 3 City SUV přímo navazuje na koncept 3 Cross Hybrid, ale na rozdíl od něj míří na trh s konvenční technikou.

Na čínském trhu je oplastovaný hatchback s celkovou délkou 4452 mm, šířkou 1854 mm, výškou 1554 mm a rozvorem náprav 2654 mm nabízen sice ve čtyřech stupních výbavy, ale ty doplňuje pouze jedna jediná pohonná jednotka.

Pod kapotou modelu 3 City SUV pracuje atmosférický zážehový čtyřválec o objemu 1,6 litru s výkonem 115 kW při 5500 min-1 a točivým momentem 210 N.m dostupným od 1750 do 5000 min-1.

Šestistupňová manuální převodovka je standardem pro základní provedení Active i nad ním stojící verzi Style, u níž je ovšem možné objednávat i šestistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovku. Ta je jedinou možnou volbou pro vyšší stupně výbavy Style Plus a Exite.

S manuální převodovkou dosahuje Qoros 3 City SUV maximální rychlosti 205 km/h, akceleruje z 0 na 100 km/h za 10,1 s a jeho spotřeba paliva se pohybuje okolo 6,8 l benzinu na 100 km. Verze s automatem mohou jet rychlostí až 208 km/h, zrychlí z 0 na 100 km/h za 10,8 s a mají udávanou spotřebu paliva 6,9 l na 100 km.

Již v základní verzi jsou standardem 17-palcová kola, LED pro denní svícení, bezklíčové startování, manuální klimatizace a multimediální systém s osmipalcovým dotykovým displejem. Ceny modelu 3 City SUV na čínském trhu začínají na částce 139.900 čínských juanů (zhruba 540.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
25. 2. 2015 12:23
Re: Konečně pořádné auto
Při každé výplatě by zde sice byla odvedena daň, ale o ceně práce asi nic nevíš. Tohle je jak číst příspěvek na novinkách 8-s
25. 2. 2015 06:56
Re: Konečně pořádné auto
Tak se jdi zeptat těch "výrobců" z EU a USA, proč vyrábí své tovary v Číně, že by je k tomu čínská vláda tlačila?

Pročpak asi všichni vyrábí v CN? A až se stanou číňané nenažranými, tak ti budou chodit výrobky z Bangladéše... zvykej si, nebo jdi změnit kapitalistické myšlení s transparentem v ruce :-! >:D
25. 2. 2015 01:09
Re: Konečně pořádné auto
A to, že se výroba přesouvá do Číny je snad správný vývoj? Nezavrhuju úplně výrobu v Číně, ale pokud si něco kupuju, tak chci mít na výběr, jestli je to vyrobený tam, nebo tam.. V současnosti si nemůžu koupit třeba mobil/počítač vyrobenej v EU, protože se to všechno už vyrábí v Číně. Ta sem pak chrlí hromady plastovejch šmejdů, který jsou tak levný, že si jich lidi ani neváží a končí třeba po roce v koši (Př. levný čínský tablety).

To je jedna věc stránky. Druhá věc stránky je to, že pokud na našem území je továrna, tak tu továrnu musí někdo postavit, někdo vybavit, někdo v ní musí pracovat... Pokud se tohle všechno přesune do Číny, tak ČR potažmo EU, potažmo my všichni přicházíme o to, že při každém úkonu, při každém vyfakturovaném materiálu, při každé výplatě by byla zde odvedena daň... Jenže pokud se tohle odehraje v Číně, tak z toho neni na daních ani koruna a ještě to sem jalová EU dovoluje zasílat bez cla......
Avatar - cri-cri
25. 2. 2015 00:48
V současnosti Qoros nema v EU šanci
Lidi nebojte se, sám jsem poměrně pro činský, ale činských aut (neplest si ze součástkama) se v budoucí pětiletce vubec nebojím. Kukněte na ceny (540 Kč), to v EU koupí jen prodejci a par exotu jinak nikdo kdo umí počítat, jen schválně kolik je zustatková cena po 3 letech???
Čínané rozhodně dokážou vyrobit kvalitní auto, když budou chtít, ale problém je v tom, že už nebude nijak levnější než stejně kvalitně vyrobené auto v turecku/maroku. A zákazníci v EU nebudou v budoucích min. dvou pětiletek tolerovat aby činské auto stálo tolik co na stejné urovni Megane a td.
Jinak parametrove v pružnosti a urychleni to konkuruje C4 s turbem [odkaz] až na to že neni oplastované, ale kdo by bral činana, když po slevě C4 bude o dost levnější a i lepší a zůstaková cena po 3 letech bude dvojnásobná oproti Qorosu
24. 2. 2015 22:43
Nic zvláštního
Jenom další nepraktická nesmyslná příšera...