Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Racing 21 na Barum Rallye 2016: Naváže Štajf na předchozí výsledky?

David Bureš
Diskuze (1)
Předchozí dvě soutěže potvrdily stoupající sžívání posádky Vojtěch Štajf, František Rajnoha s novým speciálem. Na výsledky z bohemky a Hustopečí by tak ráda navázala.

Tento víkend je na programu legendární Barum Czech Rally Zlín. Na ní se chystá i posádka Vojtěch Štajf, František Rajnoha týmu Klokočka Škoda Czech National Team, která se na zlatý hřeb českých soutěží už těší. Na trati jejich klientskou Škodu Fabia R5 čeká souboj s dalšími 20 speciály specifikace R5, z toho 11 fabiemi.

„Já osobně se nemůžu dočkat, až se v domácím prostředí pořádně svezeme a poměříme síly s tuzemskou i evropskou konkurencí,“ natěšeně říká František Rajnoha, pro něhož je barumka jakožto pro Zlíňana domácí soutěž.

Rajnoha tím připomíná, že i na letošní barumce opět můžeme očekávat množství zahraničních jezdců. Barum Czech Rally Zlín je totiž jako jediná naše rallye zařazená do kalendáře Mistrovství Evropy ERC. Proto na startu nebude chybět třeba průběžný lídr ERC, Polák Kajetan Kajetanowicz závodící za volantem Fordu Fiesta R5. Celkem se pořadatelům přihlásilo 123 posádek z 19 států.

Právě tuhá konkurence je důvodem, proč posádka Štajf-Rajnoha tentokrát nastoupí s vysokým startovním číslem 36. „Nechtělo se nám platit tři tisíce euro za to, abychom měli možnost jet kvalifikaci a mít tak lepší startovní číslo, tak startujeme holt s šestatřicítkou,“ vysvětluje Vojtěch Štajf. V prvních průjezdech si tak diváci na „Vojtanena“ a „Fera“ budou muset chvíli počkat, v neděli by už ale mohli být vpředu dle aktuálního pořadí. „Doufám, že třetí den barumky se už budeme pohybovat někde v absolutní desítce,“ odhaluje cíl pro nadcházející závod dvaačtyřicetiletý závodník.

Posádka chce uspět v bodování MČR tak, aby se umístila do pátého místa, a zůstala tak před posledním příbramským podnikem ve hře o příčky nejvyšší. „Nechci se nechat vybláznit a hned v úvodu vyrobit chybu, takže nejspíš zvolíme zpočátku opatrnější strategii s postupným zrychlováním,“ odkrývá strategii v Praze žijící milovník lyžování a golfu. Vysoké startovní číslo by v tomto ohledu nemělo být problém, ba naopak. „Předpověď slibuje hezké počasí a vykatovaných nečistot tolik nečekám. Naopak když pojedeme později, tak už bude vyjetá stopa,“ vysvětluje loňský vicemistr Evropy ERC-2.

Šestačtyřicátý ročník Barum Czech Rally Zlín startuje v pátek 26. srpna v 16 hodin na náměstí před zlínskou radnicí, třídenní rally končí na cílové rampě na stejném místě v neděli 28. srpna v 16:25 hodin. Letošní ročník barumky měří celkem 740 km a obsahuje 15 rychlostních zkoušek na osmi úsecích v celkové délce 230 km. Předehrou k samotné rallye bude kvalifikační erzeta, respektive shakedown v Pohořelicích, který bude na programu v pátek dopoledne.

David Bureš
Diskuze (1)
25. 8. 2016 20:31
Trapne
Vazne tahoe trapnost jeste neskoncila?? Opet se budeme tvarit ze tato outsiderska posadka je jedina, ktera jede a zrovna o ni a jen o ni tu budeme cist???
Kolik to stalo??