Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Racing 21 na Rally Příbram 2016: Bude Štajf celkově třetí?

Tomáš Dusil
Diskuze (0)
Na letošní Barum Czech Rally Zlín dojela posádka Klokočka Škoda Czech National Team na skvělém šestém místě. O nadcházejícím víkendu se jede poslední letošní podnik MČR rallye. Pokud se mimořádně zadaří, může skončit celkově „na bedně“.

Týmu Klokočka Škoda Czech National Team se v letošní sezóně hodně daří. Snad jedinou výjimkou byla nevydařená premiérová účast na Šumavě. Nyní zmíněný team a konkrétně jezdce Vojtu Štajfa a navigátora Františka Rajnohu čeká poslední podnik letošního MČR v rallye, který se jede tradičně v okolí středočeské Příbrami.

„Už nyní máme zaděláno na vynikající výsledek v naší premiérové sezóně s Fabií R5,“ říká Vojta Štajf, pilot klientského speciálu Škoda Fabia R5, před blížícím se posledním podnikem velkého českého mistráku v rallye.

Skvělému výsledku týmu může trochu pomoci i neúčast Jana Kopeckého, který o tomto víkendu jede na Korsice a jenž už má vítězství letošní sezóny MČR v rallye jasné. „Na celkovém výsledku MČR nám záleží, ovšem půjde také o výkony našich soupeřů se silnějšími vozy,“ komentuje krátce před závodem situaci Vojta Štajf. A dodává: „Síly změříme třeba s Honzou Dohnalem s Focusem WRC či Vaškem Pechem s Porsche. A zapomenout nesmíme ani na Honzu Černého s Fabií R5.“

Zatím největšího úspěchu dosáhl Vojta Štajf v roce 2006, kdy získal titul vicemistra. Nyní má posádka šedo-zelené Fabie R5 šanci na bronz, což by byl naprosto úžasný výsledek. Je tu však jedna docela velká překážka. „Minulý čtvrtek jsem náhle onemocněl, takže jsem byl nucený zrušit plánované testování. A ani po několika dnech na antibiotikách jsem nezaznamenal velké zlepšení,“ dodává trpce Vojta Štajf. Teprve v posledních dnech se začínají věci ohledně zdravotního stavu Štajfa měnit k lepšímu. Letošní už 37. ročník Rallye Příbram se jede od 30. 9. do 2. 10.

Tomáš Dusil
Diskuze (0)