Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rada ACEA pro užitková vozidla má nového předsedu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Prezident společnosti Scania byl pro rok 2015 zvolen za předsedu Rady Sdružení evropských výrobců automobilů (ACEA) pro užitková vozidla.

Martin Lundstedt, prezident a výkonný ředitel společnosti Scania, střídá ve funkci Wolfganga Bernharda, šéfa společnosti Daimler Trucks. Ten převzal předsednictví Rady ACEA pro užitková vozidla v roce 2013 a v úřadě setrval i v roce 2014 v rámci svého druhého funkčního období.

Rada pro užitková vozidla volí nového předsedu na jednoleté období, které lze jednou prodloužit.

Po svém zvolení Martin Lundstedt uvedl, že je pro něj ctí řídit obchodní činnosti sdružení ACEA v oblasti užitkových vozidel v nadcházejícím roce, kdy pro něj bude nejvyšší prioritou pokračovaní řešení jedné z nejtěžších výzev v podobě dalšího snižování emisí CO2.

Rady ACEA pro užitková vozidla v této souvislosti formulovalo pro zákonodárce trojici doporučení.

Prvním z nich je zohlednění složitosti trhu s užitkovými vozidly, k němuž není možné přistupovat univerzálně.

Následuje zlepšení informovanosti spotřebitelů, čímž se dále posílí tržní zákonitosti. Tak se ze spotřebitele stane nejlepší regulační činitel.

Podle třetího doporučení je potřeba podpořit úzkou spolupráci mezi všemi příslušnými subjekty prostřednictvím plně integrovaného přístupu s cílem zdvojnásobit roční potenciál snižování emisí CO2.

Asociace evropských výrobců automobilů (ACEA) je obchodní sdružení se sídlem v Bruselu, které sdružuje patnáct významných evropských výrobců osobních automobilů, dodávek, nákladních vozidel a autobusů.

Členy rady ACEA pro užitková vozidla jsou společnosti DAF Trucks, Daimler Trucks, Iveco, MAN Truck & Bus, Scania, Volkswagen Užitkové vozy a Volvo Group.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)