Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rakousko: Komplexní nabídka

Auto Tip Klassik
Diskuze (0)
Alpská lyžařská velmoc má podle našich průzkumů skutečně tu nejširší a hlavně nejkomplexnější nabídku pro lyžující rodiny s dětmi.

V nejznámějších rakouských skiareálech zní často čeština. Rodiny s malými dětmi by se však měly porozhlédnout i po menších střediscích, kde bývají permanentky levnější a svahy nejsou tak přeplněny.

Poměrně málo známé a českými lyžaři přehlížené jsou skiareály Dolního Rakouska, které společně s 11 štýrskými oblastmi tvoří lyžařský region Ostalpen (Východní Alpy). Výhodou je krátká cesta, sjezdovky a lanovky vhodné pro děti, rodinná atmosféra, atraktivní nabídky pro rodiny s dětmi. Patří sem například lyžařské oblasti za Vídní nebo oblast Mostviertelu, kde leží i nejvýše položený dolnorakouský lyžařský areál Göstling-Hochkar. Ten jsme navštívili osobně v den zahájení letošní sezony (4. 12.) a v provozu byla již naprostá většina sjezdovek. Sníh tu zaručují až do dubna. Nechybí ani dětský svět Hochkar s lanovkou, kouzelným kobercem a pohádkovou lesní sjezdovkou, přírodní sáňkařskou dráhou a další zázemí. Ačkoliv samotný Hochkar není určen pro rodiny s dětmi, děti majitelů společného skipasu pro Hochkar a Ötscherdorf/Lackenhof lyžují jen za 2 eura.

Daleko z Česka po dálnici A9 není ani do areálů Hinterstoder a Wurzeralm v oblasti Pyhrn na jihu Horního Rakouska. Zdejších 40 km sjezdovek má co nabídnout všem typům lyžařů od začátečníků až po nejzdatnější. Wurzeralm poskytuje 22 km spíš méně náročných sjezdovek. Přehlednost středisek potěší hlavně rodiny s dětmi. I zde děti do 10 let mohou mít skipas a ubytování zdarma, resp. až do 10 let (roč. 2006 a mladší) platí jen dvě eura za skipas Sněhulák.

Rakušané však nenabízejí jen sjezdovky, slevy na skipasy a ubytování, ale komplexně promyšlené a vstřícné jednání k rodinám s dětmi. Začíná to nabídkou dětských jídel, možností oddělené jídelny pro děti, dětskými koutky na sjezdovkách i v hotelích, nabídkou střídavých přenosných skipasů mezi rodiči, ohřívárnami na svazích, zábavnými programy na sjezdovkách a končí zjevně nekonečnou trpělivostí k dětem a úsměvy, které nejsou v ceně, ale přinášejí peníze.

HOCHKAR
Sjezdovky 19 km
Lanovky 10
Skipas 1 den (EUR)
Dospělý 37
Junior 32
Dítě 21
Skipas 6 dní (EUR)
Dospělý 177
Junior 150,50
Dítě 97,50

autotip autotip

Auto Tip Klassik
Diskuze (0)