Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rally of Turkey se bude konat !

Michal Hochman
Diskuze (0)
Skvělá zpráva přišla ze sídla Mezinárodní automobilové federace. Navzdory nebezpečí válečného konfliktu v sousedním Iráku se premiérový ročník Rally of Turkey pojede!

Skvělá zpráva přišla ze sídla Mezinárodní automobilové federace. Navzdory nebezpečí válečného konfliktu v sousedním Iráku se premiérový ročník Rally of Turkey pojede! Prohlásil to v sídle Mezinárodní automobilové federace její předseda Max Mosley.

Závod, který je součástí MS Rally se bude konat podle původního plánu ve dnech 27.02 – 02.03. 2003. První ročník rally of Turkey je vypsán jako MS jezdců a značek a jeho součástí je MS juniorů v kategorii S1600. Centrem soutěže bude letovisko Kemer nedaleko Antalye. Na soutěžící ve třech etapách čeká trať o celkové délce 925,02 km z toho je 18. RZ (o celkové délce 277,24 km). Povrch trati je převážně šotolinový. Soutěž začíná ve čtvrtek 27.02. 2003 rychlostní superpeciálkou dlouhou 1,55 km v 19.00 hod.

Turecká rally nahradila v letošním roce Safari Rally, Kenya, která se konala od roku 1953 a od roku 1973 byla nedílnou součástí MS rally. V neprospěch Safari rally hovořila velká náročnost a nechuť továrních týmů se této rally účastnit, v neposlední řadě i malé finanční zázemí.

Navzdory nepříjemným zprávám z úvodu sezóny se zdá, že nás letos čeká velmi zajímaný ročník MS rally.

Michal Hochman
Diskuze (0)