Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover brání chybnému natankování

Jan Cacek
Diskuze (30)
Nový turbodieselový Range Rover bude vybaven systémem, který zabrání nepozorným řidičům v čerpání benzínu.

Range Rover zavádí systém, který ochrání řidiče turbodieselových verzí před načerpáním benzínu do nádrže. Systém Petrol Fuel Guard, který se objeví v Range Roveru TDV8, dokáže rozpoznat tenčí pistoli s benzínem, zasahující hlouběji do hrdla nádrže a automaticky uzavře přívod do nádrže.

Podle výrobce případů chybného natankování v poslední době výrazně přibývá a následná oprava není levnou záležitostí. Range Rover TDV8 je prý navíc natolik kultivovaný a výkonný, že v tomto případě riziko chybného natankování ještě vzrůstá, zvláště pokud řidič s tímto autem nejezdí pravidelně.

Jan Cacek
Diskuze (30)
12. 10. 2006 08:53
Re: blbci
Oprav si prosim ta nick. Vypadli ti odtial dve o-cka.
11. 10. 2006 22:33
Calgon
Před cca půl rokem jsem měl tu čest být u omylu, kdy řidič natankoval do Xantie 1.9D 30 litrů naturálu95. Nu což, dotankovala se nafta po hrdlo a jezdilo to jako blesk... aspon to vyčistilo trubky >:-[] ;-)
11. 10. 2006 21:16
Re: Něco na tom bude
No ten obrázek motorky s naftovou pistolí v nádrži bych fakt chtěl vidět >:D >:D >:D Na druhou stranu, slyšel jsem, že snad někde v Indii se opravdu dieslová motorka vyrábí, tak kdo ví, kdy to dorazí k nám... >:-[]
Avatar - ManInBlack
11. 10. 2006 19:46
Něco na tom bude
Náhodou - kámoš,jezdil přes léto téměř výlučně na motorce. Pak přesedlal na Felicii 1.9 v dieslu.Všichni si dovedete představit, jak to dopadlo :-) Pak si koupil dodávku 2.8TDi a zvyk si už teda tankovat naftu. Když se oteplilo, tak vyrazil na motorce a potřeboval natankovat... >:D
11. 10. 2006 19:42
Re: Chytrejsi reseni :-)
Vzhledem k tomu, ze ma naftova pistole sirsi trubku nez benzinova, by mozna stacilo do hrdla nadrze naftoveho motoru strcit jeste jednu trubku, ktera by mela takovy prurez, ze naftova pistole by na ni sla navlect, benzinova vsak nikoli.