Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Raritní Mercedes E 60 AMG Limited se ukáže v Berlíně

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Bylo vyrobeno pouze dvanáct Mercedesů E 60 AMG Limited. Jeden z nich se však již zanedlouho představí na akci Motor World Classics show v Berlíně.

Mezi lety 1993 a 1994, tedy v době, kdy AMG bylo ještě samostatnou tuningovou firmou specializovanou na Mercedesy, bylo vyrobeno dvanáct vozů Mercedes E 60 AMG Limited s šestilitrovým osmiválcem pod kapotou. Jednalo se o takového vlka v rouše beránčím, protože zvenku vůz vyznává spíše elegantní účelné tvary typické pro Mercedes W124, nápovědou tak jsou zejména šestipaprsková kola a karoserie vycházející z modelu E 500.

Tento stroj je však také pěkná bestie, ostatně mít v té době sedan s šestilitrovým motorem a výkonem 280 kW (381 koní) nebylo jen tak. Vůz dokázal zrychlit z klidu na sto kilometrů v hodině za pouhých 5,4 sekund, v té době šlo o čas na úrovni téměř supersportovních vozů.

Automobil se ukáže na Motor World Classics show v Berlíně, pokud jste tedy fanoušky AMG, stojí za to se do Německa vydat. Mercedes na výstavu navíc přiveze i repliku vůbec prvního patentovaného automobilu a také model 280 SE z roku 1973 v metalické barvě Ikonengold.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)