Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rekord Volkswagenu: Na Slovensku vyrobil skoro 223.000 aut

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Slovenská divize automobilky Volkswagen v prvním letošním pololetí vyrobila historicky nejvíce automobilů. Z výrobních linek továrny v Bratislavě sjelo 222.970 vozidel, přičemž oproti loňsku produkce v závodě stoupla o zhruba dvě procenta.

"Navzdory přípravám na nový Volkswagen Touareg a Porsche Cayenne jsme dokázali během prvních šesti měsíců roku výrobu udržet na stabilní úrovni," uvedl předseda představenstva společnosti Volkswagen Slovakia Albrecht Reimold. Obrat slovenské pobočky VW v prvním pololetí stoupl o téměř procento na 3,3 miliardy eur.

Na Slovensku Volkswagen vyrábí vedle SUV Volkswagen Touareg a Audi Q7 také části Porsche Cayenne, jehož celou montáž má továrna v Bratislavě převzít v závěru roku 2017. Do výrobního portfolia závodu patří také malé vozy Škoda Citigo, Seat Mii a Volkswagen Up!, které jsou postaveny na stejné platformě.

Bratislavská továrna Volkswagenu loni vyrobila přes 426.000 automobilů. Dostala se tak na hranici produkčních kapacit a zároveň potvrdila pozici největšího výrobce aut na Slovensku.

Kromě Volkswagenu montují vozy na Slovensku také Kia a PSA Peugeot Citroën. Výroba automobilů na Slovensku loni dosáhla nového rekordu 987.718 vozidel, přičemž automobilový průmysl je jedním z hlavních tahounů exportně orientované ekonomiky.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
26. 8. 2014 08:29
Re: ale je hezke
vyrobené a prodané jsou také dvě ruzná čísla. Vždy se vyrábí určité množství aut v různých provedeních tzv na sklad (technologické důvody atd) . Každá automobilka nabízí v autosalonech auta k okamžitému odběru tzn. ca. do týdne pokud jim nestojí na dvoře. Pak ten rozdíl tvoří auta která se ještě nestihla vyexpedovat (nejsou prodaná) a při produkci v tisících aut za den/jeden závod to není zanedbatelné množství.
25. 8. 2014 19:58
Re: ale je hezke
vzhledem k tomu ze koliduji udaje vyrobene kontra prodane tak buh vi jak to je
25. 8. 2014 19:48
Re: ale je hezke
Nemluví se náhodou o produkci závodu?
Stejné jako když o tom mluví Škodovka, v závodě se vyrobilo x aut (ŠKODA+SEAT pochopitelně) nebo vyrobilo se vozů škoda (Octavia + Fab + Rapid).
25. 8. 2014 17:25
ale je hezke
ze si produkci ciga zapocita folcvagen a potom jeste skodofka a toledo si zapocita do vyroby skodofka a potom jeste seat a zachvili budeme prvni na celem svete >:-[]