Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rekordní prodeje automobilky Audi za prvních 6 měsíců tohoto roku

Aleš Jungmann
Diskuze (34)
Vedení automobilky Audi může být spokojeno, prodeje i nadále rostou.

Za prvních šest měsíců se po celém světě prodalo přibližně 509.000 automobilů se čtyřmi kruhy na chladiči. To je o 9,8% více než za stejné období minulý rok. Na všech trzích prodeje oproti minulému roku vzrostly. Marketingový ředitel Audi, Ralph Weyler, poukazuje na to, že se může automobilce Audi podařit dosáhnout na vytyčenou metu milion prodaných automobilů ročně již tento rok. Ve svém výhledovém plánu počítá Audi s touto metou až pro rok 2008, takže Weyler neskrývá své potěšení.

Vozy Audi jsou v současné době prodávány na 41 trzích po celém světě. Nejvíce se jich prodá v Evropě, prodejní čísla za první pololetí 2007 se zastavila na 372.300 kusech. Nejvyšší nárůst prodejů hlásí dealeři z Ruska, kde se za první pololetí roku prodalo 7.272 vozů Audi, což je o plných 76,3% více než minulý rok.

Cílem Audi je dosáhnout na metu 1,5 milionu prodaných automobilů ročně v roce 2015. To nevypadá, s přihlédnutím na nejnovější čísla, nereálně. Audi ale bude muset zvýšit své prodeje na největším automobilovém trhu světa, v USA. Tam totiž za prvních šest měsíců tohoto roku prodalo jen 45.711 aut. Nejnovější zprávy ale hlásí i na tomto trhu nárůst prodejů. Druhým klíčovým trhem má podle Weylera být Čína.

Aleš Jungmann
Diskuze (34)
8. 7. 2007 12:26
Re: Asi to u Audi dělají dobře.
Tak děkuji :-!
8. 7. 2007 12:10
Re: Asi to u Audi dělají dobře.
Tak víš co? Já zkusím "přeložit" tvůj původní příspěvek do češtiny, jo? Mužeš to porovnat, třeba pak prozřeš ;-) Tak tedy:

Jsem rovněž jeden z těch, kdo si objednal A5 3.0 TDI quattro. Je jen v manuálu, protože automat bude až v příštím roce, ale spíše doporučují u A5 manuál, protože je sportovnější. Po svezení jsem byl naprosto spokojen s novým podvozkem, který nemá ani BMW - není ani tvrdý ani měkký. A pokud se týká motoru, tak ten krouťák 500 Nm je absolutně super, uvnitř je ticho, ani zvenku nejde rozpoznat, zda-li je to benzíňák či diesel. Proto mě to zaujalo a to auto jsem objednal. Doufám, že budu spokojen.

Fakt nemám ve zvyku někoho poučovat, ale sám ses ptal, tak jsem odpověděl ;-)
7. 7. 2007 17:58
Re: Asi to u Audi dělají dobře.
Dík za pochopení - zřejmě závist......jsem rád,že hodnotíš A6 a A5 jako dobrou volbu,nikoliv překlepy.Dík.
7. 7. 2007 17:50
Re: Asi to u Audi dělají dobře.
nevím,ale co vlastně se tak závažného stalo v příspěvku kde jsou chyby ? Nezdá se Vám to trochu přehnané ??
7. 7. 2007 17:49
Re: Asi to u Audi dělají dobře.
nevím,ale co se vlastně tak závažného stalo v příspěvku kde jsou chyby ? Nezdá se Vám to trochu přehnané ?? Takové odpovědi jsou nechutné a bavme se o kvalitě A5 a nikoliv o chybách v napsání příspěvku,třeba nejsem tak geniální jako ti dva co kritizují.dík