Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Twingo RS 2012: V Česku za 369.900,- Kč

Aleš Jungmann
Diskuze (23)
Omlazené Twingo v nejsvižnější verzi RS dorazilo i na náš trh.

S několikaměsíčním odstupem po faceliftovaném Renaultu Twingo pro rok 2012 se před týdnem představila také modernizovaná vrcholná verze tohoto modelu od divize Renaultsport. Změny jsou však kosmetické, technika zůstala bez významných změn. Nyní známe i cenu.

Vzhled automobilu samozřejmě navazuje na modernizované běžné Twingo. Na upravené přídi se objevil nový nárazník, podobný většímu Cliu RS. Jeho tvary jsou podle designérů Renaultsportu inspirované monoposty formule 1.

Z boku zaujmou zadní rozšířené podběhy. Záď definuje nový nárazník s difusorem a výraznější koncovkou výfuku, novinkou je také mohutnější přítlačný spoiler zakončující linii střechy. Počínaje květnem bude možné karoserii nalakovat také novým příplatkovým žlutým odstínem Sirius.

Dostupný designový paket zahrnuje šedé kryty vnějších zpětných zrcátek, upravený spoiler a chromované detaily okolo předních mlhovek.

Uvnitř se objevuje volant, sedadla a palubní deska se žlutým prošíváním, zatímco okolí výdechů klimatizace a rádia na centrální konzole je černé. Vršek volantu či část sedaček jsou pak bílé.

Pod kapotou zůstává zážehový atmosférický agregát 1,6 16V o výkonu 98 kW při 6.750 min-1 a točivém momentu 160 Nm v 4.400 min-1 kombinovaný s pětistupňovým manuálem. Motor je však nyní úspornější, v kombinovaném cyklu spotřebuje 6,5 litru paliva na 100 km, což odpovídá 150 g CO2 vypuštěným na 1 km jízdy. Z klidu na 100 km/h zrychlí za 8,7 sekundy a nejvyšší rychlost má hodnotu 201 km/h.

O zastavení se starají kotoučové brzdy s 280 mm kotouči vpředu a 240 mm vzadu. Standardem je sportovně naladěné zavěšení, za příplatek 7.600,- Kč je podvozek Cup, snižující světlou výšku auta o 4 mm. Detaily v interiéru jsou modré, nebo nově šedivé, ocelově šedá kola jsou sedmnáctipalcová. Za ty si však musíte připlatit 7.500,- Kč, standardem jsou sedmnáctipalcové ráfky (205/45) v barvě černé. Vzhled vozu si dále můžete vylepšit řadou polepů.

Oficiální start přijímání objednávek pro český trh je stanoven na 1. března. Ostrý hatchback bude nabízen na 20 trzích. Renault Twingo RS se začal prodávat v září 2008, od té doby se prodalo více než 10 tisíc exemplářů tohoto mini hot hatche. Ve vybraných státech je tento vůz možné spolu s většími bratry, Cliem RS a Méganem RS, servisovat ve 350 specializovaných zastoupeních Renaultsportu.

Aleš Jungmann
Diskuze (23)
Avatar - woody-alien
26. 2. 2012 08:00
Re: tak toto je sleha
Já třeba ne, ale zas tak hrozná se mi ta barva nezdá, rozhodně bych ji neoznačil za barvu pro "teplomety". ;-)

PS: Dečku na TV nemám, ale jenom proto, že na těch blbejch moderních plackách nedrží. >:D A místo jelena máme "porculánovou štiku". >:-[]
Avatar - Ronault.
26. 2. 2012 01:54
Re: tak toto je sleha
Mám-li být zcela upřímný, tak ano. Ale neptej se mě proč, protože neznám odpověď >:-[]

Možná jako sedmdesátník,který chce na kabriolet balit šedesátnice někde v okoli Portsmouthu na Anglické riviéře >:-[]
Avatar - white label
26. 2. 2012 00:50
Re: tak toto je sleha
Tak tu růžovou beru jako špatný vtip, ale zrovna u mě bys rozhodně nepochodil ani s tou červenou... :-)
Avatar - white label
26. 2. 2012 00:48
Re: tak toto je sleha
Sranda musí být... Vím a uznávám, že je tento odstín o něco (ale opravdu jen o něco ;-) ) vhodnější, než bazénová klasika, ale přesto upřímně, vybral by sis tuhle světle modrou na tento vůz? :-O >:-[]
Avatar - Ronault.
26. 2. 2012 00:47
Re: tak toto je sleha
:yes: ;-)