Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Clio a Twingo RS Silverstone GP: Francouzská invaze do Británie

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Renault nabídne Britům limitované série ostrého Twinga a Clia RS s názvem Silverstone GP. Představí je již o tomto víkendu.

A nemůže jinde než přímo v Silverstone při letošní britské Velké ceně. Oba automobily vychází z nejvýkonnějších verzí obou řad, my je známe jako Renault Sport, nebo zkráceně RS. Na Ostrovech jim říkají Renaultsport 133 a 200, čísla znamenají zaokrouhlené výkony motorů v koních.

Pohonné jednotky se nijak nezměnily, jde tu především o styl a exkluzivitu. Oba vozy jsou lakovány speciální stříbrnou metalízou a mají kontrastní sedmnáctipalcová černá litá kola, ve stejné barvě jsou i zrcátka a střecha. V zadních bočních oknech jsou tónovaná skla. Nechybí emblémy Silverstone, daleko důležitější je ale elektronika a technika. Renaultsport Monitor sleduje výkonové parametry vozu, samozřejmostí je sériový podvozek Cup s tvrdším odpružením.

Twingo dále dostalo černé křidélko na víku zavazadlového prostoru a rámečky kolem mlhových světel, kompletní výfuk je v jeho případě nerezový. Posádka v Cliu si bude pro změnu hovět v anatomických sedadlech od Recara, řidič může za jízdy bezpečně telefonovat díky Bluetooth a všichni cestující si pak užijí poslech hudby z přenosných hudebních zařízení.

Twingo a Clio RS Silverstone GP jsou určeny pouze pro Velkou Británii, verze pro Evropu s volantem na levé straně se zájemci nedočkají. Milovníci čaje, černého piva a whiskey si ale musí pospíšit, protože k dispozici je jen padesátka aut od každého modelu. V ceníku se navíc objevily už 1. července, takže k objednání již jsou. Zákazníci získají také možnost zúčastnit se řidičského kurzu přímo na okruhu Grand Prix.

Ještě orientační ceny. Twingo RS Silverstone GP stojí 14.995 liber (406.600 Kč), obdobně označené Clio pak 19.995 GBP (542.200 korun).

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Avatar - woody-alien
9. 7. 2011 22:06
Re: bomba
Touhle logikou by nám všem měla stačit "sportovní" Fabie Monte Carlo, "terénní" Fusion Calero nebo "velkoprostorová" Venga, jen aby nám zbylo na provoz. Jenomže nestačí. Naštěstí.

Chvála všem bláznům, kteří aspoň jednou za život udělají takovou pitomost a koupí si Clio RS, Focus ST, GTI apod. :yes:
9. 7. 2011 19:59
Re: bomba
Tak když nemá na provoz, nemá si to kupovat ;-)
Fabia Monte carlo je pro mě komická především díky zadním bubnům. Ale uznávám, že bych o ní určitě přemýšlel kupovat "malé auto" především díky styling kitu a výbavě (volant, sport. sedačky apod.). Ale o klasickou fabii bych ani nezavadil.
9. 7. 2011 10:42
Skoda monte carlo
tomu sa hovori seria (aj ked v mensom pocte) no urcite mozu taketo prevedenia niest nazov Silverstone s hrdostou!
A nie ako Skoda monte carlo, ktora sa len tvari.
Renault :yes:
Skoda :no: