Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Clio R.S. Grandtour: Zatím je to jen vize

David Bureš
Diskuze (15)
Francouzská automobilka zvažuje malé ostré kombi. Škoda Fabia Combi RS tak možná dostane silného konkurenta.

Renault se v minulosti nechal slyšet, že by nejnovější generace modelu Clio R.S. mohla dorazit i v praktičtější variantě kombi. Francouzský designér Khalil Bouguerra naznačil, jak by toto hot-kombi mohlo vypadat.

Tvary navrženého kombíku nejsou nijak překvapivé – vycházejí z již prodávaného hot-hatche. Návrh je tak velice realistický, vždyť ani skutečný automobil by se nijak výrazně nelišil od svého sourozence.

Pod kapotou Clia R.S.Grandtour by rovněž pracoval 1,6litrový přeplňovaný čtyřválec o výkonu 147 kW (200 k), jehož síla by byla posílána na přední kola prostřednictvím šestistupňové dvouspojkové převodovky EDC.

Konkurentem francouzského kombi by se stala Škoda Fabia Combi RS. Ta je poháněna motorem 1,4 TSI o výkonu 132 kW, který spolupracuje se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG.

Clio Grandtour z dílny divize Renault Sport není nijak nereálnou vizí. „Mohli bychom ho (Clio R.S.Grandtour) snadno postavit. Máme všechny díly a je to něco, po čem se ohlížíme,“ sdělil loni britskému časopisu Autocar designér automobilky Anthony Lo.

Vývojářům se takový automobil patrně líbí, poslední slovo ale bude mít marketingové oddělení. To rozhodne o tom, zda se najde dostatek zákazníků, aby se výroba Clia R.S. Grandtour automobilce vyplatila.

V současnosti nabízí Clio Grandtour nejvyšší výkon 66 kW, a to pokud pod jeho kapotou pracuje zážehový tříválec 0,9 TCe nebo turbodiesel 1,5 dCi. Na trh by se však brzy měla dostat verze Clio GT Grandtour se čtyřválcem 1,2 TCe o výkonu 88 kW.

David Bureš
Diskuze (15)
Avatar - Jaros71
17. 4. 2013 16:38
Sport a Combi
Pěkné..!! :yes: :yes:
Za mne ANO..vyrábět.
Renault sice není moje značka , ale vypadá to dobře.
Rozhodně líp než sportovní Fabia v kombíku.. ;-)
Když bude slušná cena , kupce si jistě najde.
Avatar - wladyk
17. 4. 2013 15:21
Re: clio r.s. v kombajnu
Lidové vozítko za lidovou cenu. To se bude prodávat jak houska na krámě. >:D
Avatar - Atlis
17. 4. 2013 14:11
clio r.s. v kombajnu
:yes: vyborny napad.

podstatne lepsi ako predavat trojdverovu fiestu st v europe a patdverovu v usa...
Avatar - Ozzman
17. 4. 2013 12:29
Re: samy renault
Akorát neni nejlevnější. 406 sem jezdil jen sedanem a to byl opravdu komfortní francouz.
17. 4. 2013 12:22
líbí se mi
nové clio se mi moc líbí a doufám, že se bude rs grandtour nakonec vyrábět - třeba si ho někdo koupí i u nás a zas bude na silnicích veseleji :-)