Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Clio R.S. je vize malého hot-hatche. Ale dočkáme se?

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Ostrou verzi malé francouzské novinky zatím vyobrazuje jen nezávislý grafik. Nad vznikem sportovního Clia nové generace totiž visí otazník.

Svou představou Renaultu Clia R.S. se na platformě Behance pochlubil brazilský nezávislý grafik Kleber Silva. Odznáček R.S. ve spojitosti s pátou generací malého francouzského vozu se sice již objevil, avšak zatím jen díky sportovně laděnému paketu R.S. Line, jenž v nabídce nahrazuje dosavadní GT Line. Auto se liší třeba specifickou maskou, 17" koly či přepracovanou zádí.

My se však teď nechceme bavit o sportovní linii, ale plnotučném malém hot-hatchi, jehož budoucnost zůstává ve hvězdách. A bohužel pro příznivce značky to spíše vypadá, že se ostré verze Clia nedočkáme.

Test Renault Twizy Urban – Život v bublině

Takové informace alespoň přináší magazín Rnews.cz. Ten říká, že Renault na vývoji vozu pracoval, avšak projekt dostal stopku kvůli hrozícím pokutám za překročení emisních limitů. Při vyšívání sportovní verze už bylo rozhodnuto i o motoru, pohon měla obstarat osmnáctistovka TCe vyladěná na 225 koňských sil. Jde o stejný agregát, který najdeme v tolik opěvovaném sporťáku Alpine A110.

Bohužel se tedy zdá, že v případě současné generace zůstane pouze u vizí nezávislých grafiků. Ale koukněte do přiložené galerie a posuďte sami: že by to Cliu R.S. mimořádně slušelo?

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - praděda7
7. 2. 2019 17:05
Re: Ach jo...
Ještě klika, že Renault realizoval MRS, CUP a Trophy. Sice jen s 1.8 motorem, ale povedlo se... :yes: Je aby to nebyl swan song pro HH Renault..... :'-( Pokud EU politici neodolají dalšímu nátlaku ekofašistů, tak by to mohl být poslední Mohykán... :'-(
Avatar - iudex
6. 2. 2019 09:42
Re: Ach jo...
Jj, Clia RS by bola škoda, notabene teraz keď vyzerá oveľa lepšie a zvažovali väčší a výkonnejší motor 1,8, čo sľubovalo zase o niečo lepšie zvezenie.
6. 2. 2019 01:31
Ach jo...
...ovšem místní elektrofanatici zde stejně budou pořád tvrdit, jak že jsou ty idiotské limity CO2 prospěšné.... :-O :-( 8-s