Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault v Japonsku vyprodává skladová Clia z Británie, říká jim Lutecia

Aleš Dragoun
Diskuze (7)
Renault nabízí v Japonsku luxusní verzi trojkového Clia pod názvem Initiale Paris. Pochází ovšem z Albionu.

Malá řada s diamantem ve znaku se v Zemi vycházejícího slunce vlastně ani nejmenuje Clio, říkají jí Lutecia. A špičková výbava Initiale Paris nabídne Japoncům například kontrolu stability, automatickou klimatizaci, bezklíčkový vstup a startování s tradiční hands free kartou, audio systém, parkovací senzory a kola z lehkých slitin. Techniku v útrobách představuje zážehový čtyřválec 1,6i 16V s 81 kW (110 k), točivý moment přenáší na přední kola výhradně čtyřstupňová samočinná převodovka.

Daleko na východě lze koupit také levnější verzi Expression s šesticí vzduchových vaků, ESP, manuální klimou, elektrickým balíčkem, CD/MP3 rádiem a mlhovkami. Motor zůstal stejný, alternativou je ovšem pětistupňová přímo řazená transmise.

Nejdůležitější na celé věci je to, že auta nejsou nově vyrobená. Pocházejí z britských skladů, byla pouze přeznačena. Umístění volantu i řízení se přece měnit nemuselo, vždyť Japonci jezdí také vlevo. A proč k tomu došlo? Renaultu se ve Spojeném království vůbec nedaří a potřebuje se zbavit nahromaděných zásob. Proto poputují na lodi skoro přes půlku světa do Japonska, kde o ně zájem je. Celní zátěže se zbavit nemohou, ta je povinná, přesto jejich ceny v daleké zemi na východě oproti minulosti klesly.

Aleš Dragoun
Diskuze (7)
29. 10. 2012 21:18
Re: prevzatý článok
Přesně. Z toho slova vidím rudě. Ne, že bych anglikanismy nepoužíval, ale tenhle tam vždy trčí jak pěst na oko.
Chyba
Až si Japonci uvědomí, že ty nekvalitní šuplíky mají společného majitele s Hnissanem, bude mít tahle japonská fabrika asi docela problém. A až ty rendlíky Blijo zase budou dlouho ležet v japonských skladech, mohou to vyvézt do Indie, nebo někam jinam, kde se jezdí vlevo. Vždyť vlevo jezdí na světě více lidí, než vpravo. Jestli ovšem firma rendlík a syn do té doby nezkrachuje úplně. >:D
Avatar - 3_diamanty
29. 10. 2012 10:17
terajsie uz stare clio
nieje vobec zle auto.... za tie peniaze s tymi motormi a priestorom co ponuka je to stale slusna volba.... nie kazdy potrebuje a chce dat za male auto 11 000 eur alebo viac....
Avatar - Barrichello
29. 10. 2012 10:04
Re: prevzatý článok
Někdo říká trasmise, my říkáme almara nebo špajz >:D >:D
Avatar - Ham.
29. 10. 2012 09:25
Re: prevzatý článok
Když on se zrovna tento redaktor zamiloval do slova transmise a používá jej úplně všude, toto není zdaleka první výskyt. Takže automatický překlad bez následné kontroly za tím tentokrát nebude, spíše snaha odlišit se za každou cenu.