Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault má v Rumunsku nové technické centrum

Dan Vořechovský
Diskuze (1)
Renault se snaží posílit své postavení na rychle rostoucích trzích a tak v Rumunsku založil nové technické centrum, jehož činnost se bude zaměřovat na vývoj a výzkum vozů pro tyto oblasti.

Nové regionální technické centrum francouzské automobilky Renault v Rumunsku má posílit výzkum a vývoj vozů a motorů pro rychle rostoucí trhy, mezi které patří zejména střední a východní Evropa, Turecko, Rusko a severní Afrika. Vývoj se bude týkat zejména vozů montovaných v továrnách Renault ve vyjmenovaných regionech a zahrnovat bude také vozy vyvíjené na bázi modelu Logan.

Renault v dalších dvou letech investuje zhruba 100 milionů eur do technického centra v Bukurešti, do výrobních prostor v Pitesti a také do testovacího centra, které bude otevřeno na konci roku 2009. Vzniknout by mělo celkem 3 tisíc nových pracovních míst, zejména pak pro inženýry.

Dan Vořechovský
Diskuze (1)
26. 6. 2007 09:46
Prisli na to
Zistili, ze aj v byvalych komunistickych statoch moze byt zaujimavy potencial a dostatok odbornikov. A za podstatne nizsiu motivaciu ako vo vyspelych ekonomikach. Je to lepsie ako len otvaranie fabrik kvoli lacnej pracovnej sile...