Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Maxity: Pro odtahové služby

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Renault Trucks ve spolupráci s pěti výrobci nástaveb představil Maxity v provedení pro přepravu automobilů.

Renault Trucks reaguje na poptávku po kompletních užitkových vozidlech. Pro přepravce a poskytovatele odtahových služeb si připravil nabídku několika verzí vozidla pro dopravu automobilů na podvozku modelu Maxity.

Francouzská prodejní síť Renault Trucks bude od 1. července letošního roku zákazníkům nabízet kompletní vozy Maxity pro přepravu automobilů. Dodavateli nástaveb budou společnosti Besse & Aupy, Equip’men, Fiault, Gaubert a Omars.

Zákazníci si tak budou moci přímo u prodejce zvolit délku šasi, motor, dodavatele nástavby a její provedení, elektrický nebo hydraulický naviják s dálkovým ovládáním nebo bez něj a další prvky výbavy.

V případě motorizace lze volit z trojice vznětových čtyřválců. První dvě možnosti představuje motor DXi2.5, který z objemu 2,5 litru poskytuje výkony 81 kW (110 k) a 96 kW (130 k). Točivý moment vrcholí hodnotou 250 Nm, resp. 270 Nm. Třetí motor v nabídce je DXi3 o objemu 3,0 litru s výkonem 110 kW (150 k) a točivým momentem 350 Nm.

První z trojice motorů s výkonem 81 kW je spojen s pětistupňovou manuální převodovkou. Oba výkonnější agregáty spolupracují s šestistupňovou manuální převodovkou.

Výbava kabiny může zahrnovat vedle standardního centrálního zamykání, stavitelného volantu, 12voltové zásuvky nebo elektrického stahování oken i za příplatek dodávanou klimatizaci a autorádio. Standardem pro vozy v provedení pro odtahovou službu je navigační systém Tom Tom a záruka na 3 roky nebo 100.000 km.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)