Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Garáž Auto.cz: Renault Megane 1,6 Generation - Co vás zajímá?

Ondřej Láník
Diskuze (211)
V novém typu článků nabízíme čtenářům zapojení do testů. Ptejte se, co vás zajímá a my buď rovnou odpovíme, nebo odpovědi dostanete v následném testu.

První vůz, který vám nabízíme, je nízkonákladová verze aktuálního Renaultu Mégane s přívlastkem Generation.

Automobil se zážehovým motorem 1,6 16V (74 kW, 151 Nm) se momentálně prodává za 259.900,-Kč. Za tyto peníze dostanete jednoduchý, ale moderní hatchback nižší střední třídy, v jehož výbavě je vždy 6 airbagů, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, tempomat, palubní počítač, elektrické ovládaní předních oken a manuální klimatizace. Jde tedy o slušný základ postavený pod velkým tlakem na vysokou hodnotu za požadované peníze.

Někde tedy musí být rezervy. Výbava je fixní, volant seřiditelný jen výškově, sedadla mají jednoduché čalounění. Tento Megane nemá kartu ale klasický klíček, ale taky mechanickou ruční brzdu.

Příplatek 8.100,-Kč za originální rádio (RadioSat Classic CD MP3 4x15 W, s ovládáním pod volantem, oddělený displej) bude asi hodně zájemců o tak levný vůz bedlivě zvažovat. Naopak prodloužení záruky až na 60 měsíců/100.000 km nemusí být zejména pro firemní zákazníky špatnou volbou, přestože po vás prodejce bude chtít necelých 15 tisíc korun.

Za metalický lak dáte 13.700,-Kč, ale i základní bílá nebo červená barva nedělají ostudu. Patnáctipalcová kola a vysoké pneumatiky (205/65 R15!) vypadají nepatřičně, až exoticky, ale pro běžné ježdění a s ohledem na aktuální stav vozovek to nemusí být až tak špatná volba.

Vaše dotazy na tento konkrétní vůz očekáváme v diskuzi pod článkem.

Ondřej Láník
Diskuze (211)
16. 1. 2011 20:25
Re: ESP
ad ESP. Je to folklór třídy. Akční holátka ho většinou nemají ani za příplatek. Za ty peníze dobrá nabídka, ale pokud chceš ESP, tak si musíš připlatit a jít do nějaké klasické výbavy. Očividně jde o prvek výbavy, narozdíl třeba od manuální klimatizace, který lidé dodnes v klidu oželí.
16. 1. 2011 20:11
Re: Mechanická ruční brzda ?
To, ze neco neznas jeste neznamena ze to je blbost, Brouku Pytlíku >:D
16. 1. 2011 20:09
Re: Dotaz - hlucnost
Asi proto, že při vypnutí motoru přijdeš o všechny asistenty. Před nějakou dobou se tu řešila nezastavitelná auta; pokud jsi to četl, tak si asi vzpomeneš, že vypnout motor je to nejzazší řešení. Vypínat motor za jízdy tedy není zrovna bezpečné a dělat to schválně jen kvůli naměření naprosto nevypovídajících dat by bylo diletantství. Jak už tu někdo napsal, v autě se jezdí s motorem nastartovaným.
16. 1. 2011 20:04
Re: Mechanická ruční brzda ?
Jiste. Co jsi zase nepochopil?
16. 1. 2011 19:03
Re: Mechanická ruční brzda ?
Vieš vôbec na čo reaguješ?