Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Clio a Mégane XV de France: Pro fanoušky ragby

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Renault již třetím rokem podporuje národní ragbyový tým a potřetí také uvádí speciální limitovanou edici XV de France pro fanoušky tohoto sportu.

Jedná se o celkem 5.500 vozů Mégane a 10.000 Clio, které budou ve Francii v prodeji v průběhu celého roku, aby byla zajištěna podpora také během mistrovství světa na Novém Zélandu.

Slavnostní představení modelů proběhlo v Marcoussis National Rugby Centre. Ceremonie se zúčastnili také tři hráči Imanol Harinordoquy, Morgan Parra a Sylvain Marconnet. Renault zde představil také reklamní kampaň ke speciální sérii.

Speciální edice zahrnuje všechny karosářské verze Méganu i Clia. Výbava vozů je založena na verzích Dynamique (Mégane) a Dynamique TomTom (Clio). Karosérie se může pochlubit výraznou barvou Marron Glacé, která se objeví i v interiéru.

K čalounění je použito speciální textilie stejného odstínu s koženým efektem a tartanové látky. Prošívaná koženka ve dveřích evokuje klubová křesla, na palubní desce před spolujezdcem je emblém Francouzské ragbyové federace s kohoutem. XV de France přichází také s novými litými koly.

Jak již bylo uvedeno výbava Clio XV de France vychází z Dynamique TomTom. Navíc obsahuje chromované podélné lyžiny (pro Clio Sport Tourer), elektricky stahovaná zadní okénka, automatickou klimatizaci, automatická světla a dešťový senzor, autorádio s CD, MP3 přehrávačem a rozhraním Bluetooth, tempomat, magahonově hnědé zakončení centrální konzole, palubní desku, výfuky klimatizace a kliky dveří, erb Francouzské ragbyové federace na předním blatníku, nárazníky a zrcátka v barvě karosérie, 16“ litá kola a zatmavená okna.

Clio bude ve všech karosářských verzích k dispozici se zážehovými motory 1,2 TCe (74 kW) a 1,6 16V (81 kW). Vznětové motory zastupuje turbodiesel 1,5 dCi s výkony 70 a 77 kW.

Mégane se od své standardní verze Dynamique liší satelitní navigací TomTom, předními a zadními parkovacími senzory, 17“ litými koly, elektricky ovládanými zpětnými zrcátky, koberečky s vyšitým logem Francouzské ragbyové federace. Palubní deska a centrální konzole, výfuky klimatizace a kliky dveří jsou v barvě Marron Glacé, vnitřní kliky dveří jsou chromované.

Dále výbava Mégane XV de France obsahuje loga federace na opěrkách hlav koženkovo-látkových tmavě hnědých sedadel, kožený volant a řadící páku, erb Francouzské ragbyové federace na předních blatnících, nárazníky a zrcátka v barvě karosérie a chromovanou mřížku chladiče.

Limitovaná edice Mégane nabídne jen jediný zážehový motor, kterým je přeplňovaný čtyřválec 1,4 TCe (96 kW). Pro zájemce o vznětové pohonné jednotky jsou připraveny turbodiesely 1,5 dCi (81 kW) a 1,9 dCi (96 a 110 kW). Všechny motorizace jsou dostupné pro hatchback, kombi i kupé.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)