Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault postaví pick-up, na základě Dusteru

David Bureš
Diskuze (4)
Francouzská značka Renault již loni dala konceptem najevo, že chystá pick-up na základě Dusteru. Letos se stane realitou.

Renault chystá rozšířit své portfolio o pick-up, který bude primárně určen pro rozvojové trhy. Automobil bude debutovat na 18. června na autosalonu v Buenos Aires, již nyní však byly zveřejněny první nákresy tohoto sportovně-užitkového pick-upu.

Zveřejněné skici potvrzují dřívější domněnky, že základem nového pick-upu bude SUV Duster. To se na evropských trzích prodává se znaky Dacie, v ostatních koutech světa je ale známé jako Renault. Myšlenku Dusteru s korbou na zádi prezentoval francouzský výrobce již loni, pomocí konceptu Duster Oroch.

Z odhalených nákresů vyplývá, že Duster pick-up bude mít dva páry dveří, kabina bude podle Renaultu pětimístná. Velikost ložné plochy pak automobilka popisuje jako štědrou.

Zatím není jasné, zda se Duster pick-up podívá i do Evropy. Auto je primárně určeno pro rozvojové trhy, velký zájem o něj se očekává v Jižní Americe, kde se pick-upy těší velké oblibě zákazníků. Tři čtvrtiny prodejů užitkových vozidel totiž podle Renaultu tvoří na jihoamerických trzích právě pick-upy.

Duster pick-up je součástí letošní expanze modelové palety Renaultu. Francouzský výrobce letos představuje a začíná prodávat pět novinek. Odhaleny zatím byly tři z nich – velkoprostorový crossover Espace, crossover Kadjar a levné SUV Kwid. Na premiéru ještě čeká nástupce Laguny, nový model střední třídy bude představen 6. července.

David Bureš
Diskuze (4)
9. 6. 2015 15:05
Re: Renóóó
Hlupák zůstane hlupákem :-!
9. 6. 2015 12:41
Re: Renóóó
na to ze frantici robia take smejdy ti to neda spavat ...ale inak skvela autosugescia :yes: bohuzial ju vyuzivas nespravne :no: keby si ju vedel vyuzit mozno by si nemusel vymetat bazare >:D takto si iba riesis komplexy ;-\
Avatar - maros
9. 6. 2015 11:01
Renóóó
by se měl spíše soustředit na proklamovanou kvalitu! 8-s
9. 6. 2015 10:33
Duster-Up
Duster-Up