Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Firmu Renault postihl vážný případ špionáže

redakce AUTO.CZ
Diskuze (18)
Elektromobilní budoucnost zatím zůstává předmětem zájmu výrobců. Zájem konkurence Renaultu je tak velký, že se řeší na vládní úrovni.

Francouzskou automobilkou Renault otřásá případ průmyslové špionáže, který je vážný a je výrazem ekonomické války, sdělil dnes francouzský ministr průmyslu Eric Besson. Upřesnil, že předmětem špionáže byl podle všeho vývoj elektrických automobilů a že vyšetřováni jsou tři členové vedení firmy.

"Ano, případ se bohužel zdá vážný. Výraz 'ekonomická válka', který se zdá mnohdy přehnaný, se zde zcela hodí. Zdá se, že se to týká elektrického automobilu, ale nemohu sdělit více," uvedl ministr v rozhovoru pro rozhlasovou stanici RTL.

Také Renault s odvoláním na zatím neukončené vyšetřování odmítá případ upřesnit. Mluvčí firmy podle agentury AFP jen poznamenala, že se jedná o "vážné skutečnosti". Podle jiných zdrojů se již podařilo prokázat, že se mimo společnost dostaly informace, čímž byly poškozeny zájmy automobilky.

Vývoj a výroba elektrických aut se stala pro Renault, jehož partnerem je japonský Nissan, stěžejním programem. Firma se chystá v polovině roku uvést na trh dva typy elektrických aut, a to rodinný sedan Fluence a užitkový vůz Kangoo Express. Koncem roku a v první polovině příštího počítá se zahájením prodeje dalších dvou elektrických modelů, malého auta Twizy a malého sedanu Zoe, dodala AFP.

O průmyslové špionáži v Evropě se nedávno zmínil i server WikiLeaks. Americká ambasáda v Berlíně podle něj došla k závěru, že Francie u svých evropských spojenců průmyslové špionáže uskutečňuje. "Francouzská špionáž je tak rozsáhlá, že škody, které způsobuje německému hospodářství, jsou větší než škody způsobené Čínou nebo Ruskem," citoval norský tisk z nedatované depeše velvyslanectví USA v německé metropoli.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (18)
Avatar - woody-alien
8. 1. 2011 00:17
Re: Nadpis
Áda a jeho Outlander má nejspíš spoustu práce s odtahováním Rybníků a jiných rendlíkovských creátur. ;-)
Avatar - white label
7. 1. 2011 23:52
Re: Nadpis
Ale jo, to byla hlavně nadsázka, někdo tu toho ADU zaskočit musí, i když s ním mohla být aspoň sranda, když už nic jiného... ;-) :-)
Avatar - woody-alien
7. 1. 2011 22:05
Re: Nadpis
I Renaultu se občas zadaří. Designovou trefou do černého, aspoň podle mě, je např. Trafic. Jistě by podobně vzhledově vyvedený model potřebovali hlavně v osobních autech. Citroen začíná směřovat k německému designu, Peugeot už taky zavírá "hubu", snad i Renault si nějak ujasní, co vlastně chce.
7. 1. 2011 21:40
Re: zloděj křičí
:yes:
Avatar - white label
7. 1. 2011 16:35
Re: Nadpis
Možná zemřel smíchy, ještě než tu vůbec stihl něco k tomu napsat... >:-[]