Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault představil veřejnosti další karosářské verze Mégane

Miloslav Fišer
Diskuze (5)
Po dubnové premiéře verzí Grandtour a Sedan na mezinárodním autosalonu v Barceloně se obě tyto verze představily i české veřejnosti. Uvedení na český trh se očekává v září tohoto roku...

Po dubnové premiéře verzí Grandtour a Sedan na mezinárodním autosalonu v Barceloně se obě tyto verze představily i české veřejnosti. Uvedení na český trh se očekává v září tohoto roku.

Oproti Méganu II je design obou nových verzí poněkud konzervativnější, ovšem i tyto verze si přináší jeho vysokou míru pasivní bezpečnosti a velmi dobře vyvážené celkové vlastnosti. Prodloužený rozvor náprav o 61 mm umožňuje dosažení lepšího místa pro nohy na zadních sedadlech než tomu je u tří a pětidveřových verzí Méganu II. Grantour (jedná se o klasické kombi) pak nabízí i dostatečný objem zavazadlového prostoru, který se podle konfigurace sedadel pohybuje v rozmezí 520 až 1600 litrů. Jako tradičně bude možné vybírat ze čtveřice provedení a trojice sériových výbav. S Méganem II je shodná i nabídka motorů a převodovek, v nabídce ovšem chybí nejslabší benzinový agregát 1.4 16V/60 kW (80 k).

Miloslav Fišer
Diskuze (5)