Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault-Samsung QMX: jihokorejský Koleos

Nadim Eid
Diskuze (8)
Na autosalonu v Soulu představila jihokorejská automobilka Renault-Samsung malý crossover s názvem QMX. V podstatě jde o sesterský vůz Reanutlu Koleos.

Nejméně nápadná značka koncernu Renault-Nissan působí vlastně jen v Asii. V minulém roce vyrobila 160 tisíc vozů SM3, SM5 a SM7, konstrukčně příbuzných zejména s japonskými Nissany. Ani studie QMX není původním konstrukčním návrhem.

Zkratka Quest Motoring Xperience znamená v překladu pátrání po motoristickém zážitku.

Poháněn je vznětovým 2,0 dCi (130 kW) s piezoelektrickými vstřikovači a turbodmychadlem s variabilními lopatkami. Vybaven je pohonem všech čtyř kol a také asistentem rozjíždění do kopců a asistentem sjíždění prudkých svahů.

K jihokorejským zákazníkům by se měl QMX s největší pravděpodobností dostat na konci letošního roku. Podle neoficiálních zdrojů použije tento model i Nissan jako platformu pro příští generaci svých lehčích SUV modelů.

Nadim Eid
Diskuze (8)
12. 4. 2007 06:31
Re: Někdo zaspal..
Nesuhlasim. Prave naopak. Pri pohlade na ine, viac-ci menej kontroverzne vyzerajuce SUV, ktore sa v Europe predavaju, tak mam dojem, ze prave takyto voz by v triede zdvihol novy sviezi vietor. Co na tom, ze to ma "korejsky"styl, ze zadne lampy su podobne ako na Audi....celok vyzera velmi dynamicky a vyvazene. Prave toto by v Europe podla mna uspech malo. :yes: Rozhodne to vyzera lepsie ako je sucasna ponuka Nissanu.
Avatar - Pekelná Micinka
11. 4. 2007 13:59
Někdo zaspal..
Už je to i vtipný, že Renault nedokázal nabídnout SUV v době, kdy byl tenhle segment na vzestupu... Teď když se očekává pokles má Renault-Samsung vozidlo, které nepůsobí nijak extra dojmem a v Evropě by s ním díru do světa asi neudělal. Předek jasně korejskej styl, zadní lampy téměř jak z audiny to nespraví.. Snad příště.
11. 4. 2007 13:48
Reanutlu? :o)
:-) :-) :-) Co takhle si článek po sobě přečíst, hm? :o)
11. 4. 2007 12:26
Re: Samsung je korejský Nissan
Já taky nemyslel Infiniti, ale Nissan Teana. Od něj je odvozen SM7 a SM3 zas od Almery.
11. 4. 2007 08:29
Samsung je korejský Nissan
V podstatě všechny modely Samsung jsou odvozeny od Nissanu. Ale Samsung vypadá vždy luxusněji. Navíc je v Koreji dalko líp přijat než Japonec.