Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Talisman: Varianty kombi a kupé očima nezávislých grafiků

Jan Mička
Diskuze (11)
Renault Talisman má našlápnuto k velkým úspěchům. Dorazí také jako kombi, jehož možnou podobou představil grafik X-Tomi. Theophilus Chin zase ukázal svou představu o Talismanu Coupé.

Nová vlajková loď automobilky Renault, model Talisman, dorazí do prodeje před koncem letošního roku. Automobilka nám jej prozatím představila pouze v karoserii sedan, později však dorazí i praktičtější kombi. Vůz ve výrobním programu nahrazuje úspěšnou Lagunu (a Latitude), která měla ve své poslední generaci také extravagantní variantu kupé.

Zatímco Talisman Grandtour, jehož možnou podobu představil grafik X-Tomi, není ničím až tak překvapivým, varianta kupé (navrhnul Theophilus Chin) je jiná káva. Ostatně už Laguna Coupé byla kus pořádného auta, které s šestiválcem (byť dieselovým) a standardně dodávaným systémem natáčení zadní nápravy 4Control umělo uhánět hodně rychle, především se však jednalo o perfektního tahouna pozornosti. Potomek by v tomto ohledu rozhodně nestrádal, veřejnost by nicméně nemusela přijmout motory o objemu maximálně 1.6 litru…

Podle původních ohlasů veřejnosti může být Renault celkem klidný. Nový Talisman se těší velké oblibě, vzhledem k přísnému dohledu ze strany Daimleru bude zcela jistě hodně kvalitní, a nabídne celou řadu chytrých vymožeností. Za zmínku stojí například systém natáčení zadních kol 4Control, multimediální systém R-Link 2 s dotykovým displejem, adaptivní tempomat, nastavitelné tlumiče, head-up displej nebo samočinné parkování. Vůz se veřejnosti oficiálně představí již 17. září na mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Jan Mička
Diskuze (11)
21. 7. 2015 13:18
Re: Renault Talisman
Vlastně,kupovat v téhle kategorii cokoliv nového bez V6 je hloupost, protože je lepší olítaný Mercedes, že? Kdo koupí Passat, Mondeo, M6 apod dělá chybu, protože nedostane V6 = plnohodnotné auto...
16. 7. 2015 17:02
Re: Renault Talisman
NNěkteří preferují nové auto. Ale dříve se dělala auta aby vydržela. navíc za cenu Talismanu v základu mám fakt toho Mercedesa. pár let starýho. Ten mercedes je vývojově dál než bude Talisman za pět let.
Avatar - euro89
14. 7. 2015 12:45
Re: Renault Talisman
Né každý chce auto měnit po 3-4 letech, což je tak běžná životnost francouzských aut. Mercedes ti nabídne náhradní díly na jakýkoliv model bez ohledu na rok výroby, takže může být autem na celý život (pokud majitel chce). Je to podobné, jako u ledniček. Někdo KOUPÍ Liebherr a někdo KUPUJE ty ostatní značky.
Avatar - euro89
14. 7. 2015 12:40
Re: Renault Talisman
Asi tak. Nejde ani tak o cenu nové vs. ojeté, to porovnávat nejde. Ale hlavně na ten Mercedes seženeš náhradní díly i za 20, 30 let, když už Talismany budou dávno zrecyklovaný. >:-[]
14. 7. 2015 12:17
Talisman má našlápnuto k velkým úspěchům
Po přečtení té věty se mi vybavil text jedné písně skupiny Psí vojáci "... den vychvaluj až na večer, ženu až bude po smtri, meč po bitvě, led až když po něm přejdeš řeku, svět nevychvaluj dřív než vystřízlivíš ..." :-!