Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks C XLoad 8x4 nabízí nižší hmotnost

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Renault Trucks rozšiřuje nabídku modelové řady C o provedení XLoad 8x4, které vyniká nízkou pohotovostní hmotností.

Společnost Renault Trucks uvedla modelovou řadu C určenou pro využití ve stavebnictví v polovině roku 2013 spolu s modelovými řadami D, K a T splňujícími emisní normu Euro 6.

V loňském roce Renault Trucks mimo jiné rozšířil nabídku verzí modelové řady C s dočasným pohonem předních kol OptiTrack o další konfigurace náprav.

V letošním roce uvádí provedení XLoad 8x4, které mělo premiéru na Mezinárodní veletrh stavebních materiálů a techniky Intermat pořádaném koncem dubna v Paříži.

Zde byl vystaven Renault Trucks C XLoad 8x4 v provedení s nástavbou domíchávače betonu jako součást studie, jejímž cílem je snížení hmotnosti podvozkové části nezatíženého vozidla, pro zvýšení nosnosti.

Nyní Renault Trucks uvádí C XLoad 8x4 s pohotovostní hmotností pouhých 9200 kg jako ideální podvozek pro domíchávače betonu, který umožní dopravcům ve stavebním sektoru nakládku většího množství betonu při každé obrátce a tím zvýšení jejich produktivity a rentability.

Renault Trucks uvádí, že novinka může nést až 8,0 m3 betonu. Provedení s konfigurací náprav 8x4 je navíc vhodné pro provoz na silnicích i v nezpevněném terénu stavenišť.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)