Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks: Do finále RTEC 2017 míří 24 týmů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Renault Trucks spustila na začátku letošního roku soutěž poprodejních týmů RTEC a ta nyní míří do svého finále, které se uskuteční v Lyonu.

Společnost Renault Trucks zahájila druhý ročník soutěže poprodejních týmů RTEC (Road to Excellence Championship – cesta k dokonalosti), který je otevřen celé mezinárodní distribuční a servisní síti této francouzské značky na počátku letošního roku.

V letošním roce se do této soutěže přihlásilo celkem 5242 účastníků, tvořících 1442 týmů ze 49 zemí. Tyto týmy se pak registrovaly do soutěže s cílem získat titul Nejlepší poprodejní tým Renault Trucks.

Cílem RTEC je zvyšovat know-how sítě Renault Trucks prostřednictvím celosvětové soutěže, ve které se utkají ti nejlepší odborníci z poprodejních služeb. Gilles Clément, VP poprodejních služeb Renault Trucks, uvedl, že letošní ročník je výjimečný protože se do něj přihlásilo 2,5 krát více účastníků než do premiérové loňské soutěže.

První část letošní soutěže poprodejních týmů Renault Trucks RTEC je u konce. Účastníci ze 49 zemí poměřili své znalosti v sérii teoretických testů a 24 nejlepších týmů se kvalifikovalo do velkého mezinárodního finále, které se uskuteční v Lyonu, kolébce značky Renault Trucks 17. května 2017.

Do mezinárodního finále se na základě dosažených výsledků kvalifikovalo 24 týmů z 20 zemí. Finálovou účast si zajistily týmy z Francie, Alžírska, Turecka, Ghany, Dánska, Švýcarska, Ománu, Španělska, Belgie, Ruska, Německa, Polsko, Ukrajiny, Itálie, Portugalska, Izraele, Rakouska, Bulharska, Slovinska a Velké Británie.

Finálové týmy, které tvoří maximálně čtyři soutěžících, se utkají v rámci šesti praktických testů v reálných podmínkách ve školícím centru Renault Trucks. Situace, které budou muset soutěžící týmy řešit, odpovídají těm, se kterými se běžně v praxi setkávají. Technicky velmi různorodé testy pokryjí všechny fáze poprodeje a na každý tým čeká výzva efektivně rozdělit úkoly mezi své členy na základě jejich schopností a dovedností.

V letošním roce navíc Renault Trucks organizuje ve Francii obdobnou soutěž pro studenty středních škol a učilišť s názvem RTEC junior. 21 studentů závěrečného ročníku lycea Les Catalins v Montélimar (26) se zúčastnilo teoretických testů na téma nákladní vozidla a náhradní díly.

Dva nejlepší týmy dostanou příležitost navštívit mezinárodní finále RTEC v Lyonu. Prostřednictvím soutěže RTEC junior chce Renault Trucks podpořit zájem o profese v automobilovém průmyslu a odhalit talenty.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)