Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks: Havarijní speciál Kerax (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Renault Trucks vybavila svou pobočku Renault Trucks Lorraine novým havarijním speciálem a zveřejnila video, zachycující jeho dokončování.

Společnost Renault Trucks a její servisní síť prostřednictvím asistenční služby 24/7 poskytuje pomoc všem řidičům 24 hodin denně 7 dní v týdnu v celé Evropě. Na zajištění této služby se podílí 1500 servisních center a více než 1000 havarijních vozidel.

K těm nejnovějším patří vozidlo pobočky Renault Trucks Lorraine, které je výsledkem úzké spolupráce mezi Hall of Design (HDD) společnosti Renault Trucks a vývojovým studiem grafického designu a multimédií Trafik.

Výsledkem je kombinace matně černé kabiny i nástavby s řadou jasných světel a bílých polepů. Návrháři povrchové úpravy chtěli podle svých slov vedle estetiky současně zdůraznit i charakter pracovního a servisního vozu a proto na něj umístili reflexní číslice 24 a 7, které jsou viditelné i v noci.

Základem pro havarijní speciál je Renault Kerax, disponující výkonem 382 kW (520 k) s konfigurací náprav 8x4 a celkovou hmotností 32 tun, opatřený nástavbou Mega 45 od společnosti Jigé International. Vozidlo je vybaveno hydraulickým ramenem se třemi výložníky a nosností 45 tun, dvěma hydraulickými navijáky o nosnosti 24 tun a řadou dalších doplňků.

Tento Renault Kerax bude zajišťovat pohotovostní asistenci pro všechny kamiony na dálnici mezi Lunéville, Charmes a Laxou a v rámci služby 24/7 bude obsluhovat celý region Meurthe a Moselle.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)