Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks: Optifuel Tour 2011

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
V rámci Optifuel Tour 2011 zaměřeného na trvalé snižování spotřeby paliva zavítal konvoj společnosti Renault Trucks do 9 evropských zemí.

Optifuel Tour 2011 společnost Renault Trucks uspořádala v loňském roce již po třetí.

Během 9 etap, které se konaly od dubna do října 2011 v Itálii, Rumunsku, Bulharsku, Maďarsku, na Slovensku, v České republice, v Dánsku, Německu a Turecku, přivítal konvoj složený z tahače Magnum o výkonu 353 kW (480 k) a čtyř vozidel Premium Route Optifuel o výkonu 338 kW (460 k) s 12stupňovou robotizovanou převodovkou Optidrive+ na 500 dopravních společností.

Cílem akce byla názorná ukázka účinnosti řešení Optifuel od společnosti Renault Trucks, zaměřených na trvalé úspory ve spotřebě paliva, která představuje v průměru čtvrtinu provozních nákladů přepravců. V rámci každé z etap mohli zákazníci navštívit dílenské prostory a seznámit se zde s výhodami a možnostmi použití těchto řešení, přičemž si získané poznatky mohli poté ověřit i na silnici během dynamických zkoušek.

Řešení Optifuel od společnosti Renault Trucks, nabízená od roku 2007, se skládají ze dvou komplementárních součástí. Optifuel Technology v sobě sjednocuje techniku společnosti Renault Trucks zaměřenou na úspory ve spotřebě paliva, jako je SCR (selektivní katalytická redukce oxidů dusíku), převodovka Optidriver+, Optiroll umožňující zužitkovat setrvačnost vozidla za účelem snížení spotřeby paliva, motorizace Euro V DXi 11 a DXi13 či doplňky určené ke snížení spotřeby paliva, jako jsou boční nebo střešní deflektory, které lze snadno nastavit bez nářadí.

Druhá součást, Optifuel Programme, sestává ze školení hospodárné jízdy (Optifuel Training), které absolvovalo již 21.000 řidičů, přístupu na internetové stránky Club Optifuel Programme, poskytující zákazníkům podporu v úsilí o snížení spotřeby paliva, a především programové vybavení Optifuel Infomax. Tento nástroj slouží k měření a analýze spotřeby paliva. V průběhu Optifuel Tour byla kupříkladu jedna pracovní skupina zaměřena právě na vysvětlení funkcí tohoto programového vybavení.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)