Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks: SAMOTER 2011

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Renault Trucks míří na 28. ročník mezinárodního veletrhu stavebních strojů SAMOTER 2011.

Renault Trucks se připravuje na účast na veletrhu SAMOTER 2011, který je pořádán jednou za tři roky a je přehlídkou nejvýznamnějších inovací posledních let. V letošním roce je tento veletrh pořádán od 2. do 6. března v italské Veroně.

Hlavní hvězdou na stánku francouzské společnosti se stane Renault Premium Lander 4x2 OptiTrack. Ten je vybaven systémem, který umožňuje jednoduchým stisknutím tlačítka na palubní desce přejít z módu 4x2 na 4x4. Princip spočívá v přidání hydrostatického pohonu předních kol. Ten se dá vypnout, protože točivý moment na přední nápravu přenáší dva hydraulické motory integrované do nábojů kol.

Vrchol nabídky Renault Trucks pro stavebnictví představuje modelová řada Kerax, kterou ve Veroně bude prezentovat vůz s konfigurací náprav 8x4 a motorem DXi13 ve verzi s nejvyšším výkonem 382 kW (520 k) dostupným od 1450 do 1900 min-1. Následovat bude Premium Lander 8x2 s motorem DXi11 disponujícím výkonem 338 kW (460 k) při 1900 min-1.

Kromě vozidel určených pro využití ve stavebnictví bude Renault Trucks vystavovat i modely Midlum, Maxity a Master. Pozornost návštěvníků bude určitě přitahovat i Renault Sherpa, který se účastnil expedice Cape to Cape a také letošní rallye Dakar 2011.

V barvách společnosti Colas, která je dodavatelem stavebních materiálů, se představí i Renault Premium Distribution Hybrys Tech druhé generace. Tento hybridní nákladní vůz má konfiguraci 4x2 a k jeho pohonu slouží vznětový motor DXi7 o výkonu 228 kW (310 k). Hybridní část pohonné jednotky tvoří elektromotor MDS (Motor Drive System) s elektrosystémem ESS (Electrical Storage System). Síla hybridního pohonné systému je přenášena na zadní kola prostřednictvím robotizované převodovky Optidriver+.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)