Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks T High Edition - Team Alpine není pouze pro závodní stáj

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Renault Trucks v souvislosti s poskytováním svých nákladních vozidel závodnímu týmu značky Alpine představuje limitovanou edici tahačů řady T v jejích barvách.

Partnerství mezi výrobcem užitkových vozidel Renault Trucks a závodním týmem, obnovujícímu slávu značky Alpine ve vytrvalostních závodech, oslavuje nová limitované edice 99 vozidel řady T, která jsou vlajkovou lodí své značky.

Inspirací pro Renault Trucks T High Edition - Team Alpine jsou závodní speciály třídy LMP2 spřízněné značky a všechna vozidla z limitované edice disponují komfortně zařízenou kabinou High Sleeper Cab s vnitřním výškou 2,05 m a lůžky pro odpočinek posádky.

Exteriér tahačů zdobí bílý perleťový lak v kombinaci s prvky v modré barvě a řadou detailů z leštěného hliníku. V interiéru je pak samozřejmostí kožené čalounění sedadel i palubní desky a kůží je obšit i volant. Nechybí detaily z hliníků a pozornost přitáhnou i vyšívaná loga značky Alpine na opěrkách hlav.

Tahače s konfigurací podvozku 4x2 jsou vybaveny přeplňovanými vznětovými šestiválci DTI 13 Euro 6, poskytujícími z objemu třinácti litrů maximální výkon 383 kW (520 k) a točivý moment 2550 N.m.

Robotizovaná dvanáctistupňová převodovka Optidriver zaručuje snadné řazení a motorová brzda Optibrake+ a hydraulický retardér Voith pak usnadňují brzdění.

Součástí výbavy vozidel je pak i sada Fuel Eco, umožňující snížení spotřeby paliva až o 4 %, do níž patří systém eco cruise control s režimem Optiroll, vypnutelný kompresor vzduchu, čerpadlo řízení s proměnným průtokem a automatické zastavení motoru. Součástí výbavy je i systém výstrahy při opuštění jízdního pruhu, adaptivní tempomat a systém Optifleet.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)