Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks získal zlatý certifikát Ecovadis

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Renault Trucks získala zlatý certifikát udělovaný nezávislou organizací Ecovadis, za svůj závazek k Sociální odpovědnosti podniků (CSR).

Francouzský výrobce nákladních vozidel Renault Trucks získal nejvyšší ocenění udělované nezávislou organizací Ecovadis, která se specializuje na hodnocení společností v oblasti CSR v 150 zemích.

Ecovadis analyzuje 190 kategorií nákupů a hodnotí společnosti podle 21 ukazatelů týkajících se čtyř kategorií: životního prostředí, pracovních a lidských práv, etiky a dodavatelského řetězce.

Renault Trucks poskytl organizaci Ecovadis údaje o CSR, které se týkají jeho různých aktivit v těchto kategoriích, a současně Ecovadis provedl 360° audit na základě externích zdrojů informací.

K vynikajícímu hodnocení, které se dostalo značce Renault Trucks, přispěla řada faktorů jako například plánované uvedení elektrické řady vozidel na trh v reakci na problémy spojené s kvalitou ovzduší a hlukem ve městech, podpis charty různorodosti týkající se integrace osob se zdravotním postižením anebo zavedení pravidel pro boj s korupcí. Renault Trucks se tak nyní řadí mezi 5 % nejvýše hodnocených společností.

Julie Marconnet, CSR Manager Renault Trucks, vysvětluje: „Zlatý certifikát Ecovadis potvrzuje závazek Renault Trucks v rámci problematiky udržitelného rozvoje a je výsledkem mnoha konkrétních akcí, které značka dlouhodobě realizuje v sociální, ekonomické a environmentální oblasti. Toto hodnocení je důležité i pro naše zákazníky, které zajímá míra angažovanosti jejich dodavatelů. A v neposlední řadě je také měřítkem námi dosažených kroků a snahy neustále zvyšovat naše standardy.“

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme