Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Republikánský kandidát označil Teslu a Fisker za neúspěch

David Bureš
Diskuze (56)
Mitt Romney, republikánský soupeř Baracka Obamy v nadcházejících volbách kritizoval vládní podporu firem zabývajících se „čistou energií.“

První ze tří ostře sledovaných debat před nadcházejícími prezidentskými volbami v USA přinesla i kritiku vládní podpory automobilek Tesla a Fisker. Republikánský kandidát Mitt Romney tyto výrobce označil za neúspěšné.

Romney kritizoval fakt, že v minulých letech americká administrativa investovala 90 miliard dolarů do podpory solární a větrné energie a rozvoje firem zabývajících se „čistou energií“. Mezi těmito firmami, které získaly vládní půjčku, byly také automobilky Fisker a Tesla, které kandidát na prezidenta neopomněl zmínit.

„Mám kamaráda, který říká, že nevybíráte vítěze a poražené, ale pouze poražené,“ uvedl na adresu Fiskeru, Tesly a dalších firem Romney. Odkazoval tím na fakt, že některé společnosti, které americká vláda podpořila, již zkrachovaly.

Fisker se ohradil proti kritice prohlášením, že prodej 1.500 aut a růst prodejů v Číně a na Středním východu nepovažuje za neúspěch.

Pravdou ale je, že Fisker v minulých měsících bojoval s mnoha problémy. V prosinci 2011 muselo být svoláno 239 exemplářů plug-in hybridu Karma kvůli vadným bateriím, později byla objevena softwarová chyba, která ovlivňovala funkce navigace a multimediálního systému auta. Na začátku roku pak ministerstvo energie Fiskeru zablokovalo přístup k jedné z půjček, protože automobilka neplnila dané podmínky.

Tesla ještě před debatou Obamy a Romneyho tento týden oznámila, že úvěr od amerického ministerstva energie začne splácet dříve, než se původně očekávalo. V současnosti na trh směřují desítky kusů jejího elektrického sedanu Model S.

David Bureš
Diskuze (56)
8. 10. 2012 20:10
Re: Nelíbí se mi, že
Vieš čítať? Alebo máš problém s pochopením môjho príspevku?
8. 10. 2012 20:09
Re: Ekohlúposti ...
Ešte keby si vedel o čom pletieš...
7. 10. 2012 22:51
Re: Nelíbí se mi, že
Nepomlouvám, ale pokud nekdo absolutně nezvládá český pravopis kvůli nějaké mozkové dysfunkci (nebo lemplovskému přístupu k češtině na základní skole), může použít automatické opravy, které odstraní většinu chyb. Debata je vedena v psané češtině. Kdo není schopen se česky vyjádřit, měl by zvážit, zda je jeho účast v debatě vhodná.
Stejně tak člověk ve špinavých hadrech a vzhledem bezdomovce musí zvážit, zda je vhodné jít takto na nějakou společenskou akci kde je vyžadován společenský oděv, i když jinak je třeba úspěšný ve svém oboru a navíc skvělý tanečník.
Avatar - Pekelná Micinka
7. 10. 2012 17:18
Re: Sloni
Ano, bohužel.
7. 10. 2012 16:54
Re: Sloni
No ono sú to dosť potrebné debaty ...... lebo platiť "záchranu" eurozóny už nie len teória, ale krutá realita :'-(

Ono tí bohatí vždy "ťahajú" celú spoločnosť a to svojou spotrebou ....

Pekným príkladom je "pravicová" Čile a "ľavicová" Argentína .... v Čile sú väčšie rozdiely medzi príjmi, ako v Argentíne, ale na tieto pomery je nezmysel pozerať ......

Dôležitejšie je vedieť, že v Čile sa majú chudobnejší lepšie ako tí v Argentíne ....

Je to paradox, ale "sociálna" politika prerozdeľovania, ktorá je tak veľmi populárna v praxi znamená viac chudoby .....

Treba pripomenúť, že najviac peňazí išlo z EÚ na "vyrovnávanie regionálnych rozdielov" a skončilo to tak, že tím čo sa najviac pomáhalo a mali sa mať stále teoreticky lepšie sú dnes v krachu .... Grécko, Španielsko, Portugalsko ....to je prax ....