Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Retro-studie a moderní technika Toyoty

Ondřej Láník
Diskuze (1)
Téměř půl století historie terénních Toyot a zvláště model FJ 40, byly inspirací pro další retro-studii připravenou na počátek roku 2003...

Toyota FJ Cruiser

Téměř půl století historie terénních Toyot a zvláště model FJ 40, byly inspirací pro další retro-studii připravenou na počátek roku 2003. Motor V6 3,4 l doplnila Toyota Racing Development turbodmychadlem a výkon pak činí 250 k. Podvozek pochází z pick-upu Tahoma. Ani tady nechybí velká 20palcová kola.

Toyota Fine-S

Toyota Motor Corporation pracuje několik let na vývoji pohonu automobilů budoucnosti. Palivové články takovou technologií zřejmě jsou, i když cena zařízení je stále poměrně vysoká. Vysokovýkonný Fine-S má být, díky palivovým článkům, současně velmi ekologický. Fine-S je uveden v době, kdy Toyota prezentovala model FCHV, který je zřejmě výrobě nejblíže. Více o něm naleznete zde.

Hybridní pohon Toyoty

Toyota oznámila výrobu nové generace hybridního pohonu automobilů, kombinace elektromotor/spalovací motor, který bude montován do Lexusu RX 330, prodávaného do dvou let.

„RX se systémem Hybrid Synergy Drive má motor V6 s výkonem osmiválce a spotřebu o dvě třídy nižšího automobilu.“ řekl president Toyoty Fujio Cho. Systém se skládá z elektromotoru a spalovacího motoru vpředu a dalšího elektromotoru vzadu. Do poloviny tohoto desetiletí chce Toyota uvést do provozu 300.000 ks hybridních automobilů ročně.

Ondřej Láník
Diskuze (1)