Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Řidičům nejvíc vadí bezdůvodná jízda v rychlém pruhu

David Bureš
Diskuze (121)
Jen 47 respondentů odpovědělo, že je ostatní řidiči ničím neštvou.

Před časem se na stránkách Auto.cz objevila anketa, která se vás, našich čtenářů, ptala na to, jaký nešvar ostatních řidičů vám na našich silnicích nejvíce vadí. Tak jako v obdobné anketě na Facebooku s přehledem zvítězila možnost „Bezdůvodnou jízdou v levém či prostředním pruhu.“

V anketě k dnešnímu dni hlasovalo 3.140 lidí, přičemž možnost „Bezdůvodnou jízdou v levém či prostředním pruhu“ zaškrtlo 36,3 % hlasujících, tedy více než 1.130 lidí.

Na druhé příčce skončila možnost „Problikáváním a najížděním“ s více než 540 hlasy (17,4 %). Bronzovou pozici obsadila možnost „Nedodržováním pravidla zipu,“ kterou zaškrtlo více než 370 lidí (11,9 %).

Zhruba 355 respondentům (11,3 %) žádná nabízená možnost nestačila. Uživatel BruceWayne v diskuzi uvedl, že mu například vadí nepoužívání směrových světel, a to hlavně na kruhových objezdech.

Uživatel BaracudaJ zase kritizuje jízdu stálou rychlostí ve vesnici i mimo ni. Podobný nešvar zmiňuje i uživatel Nerez, a to bezdůvodně pomalou jízdu.

Uživateli Mino21 pak vadí používání denního svícení v hustém dešti a do pozdního šera. Uživatel Katikakus pak shrnul vše, co mu vadí, do jedné věty: „Co vadí mě osobně, je, když řidiči nepoužívají hlavu, nepředvídají, jsou netolerantní, mnohdy až zákeřní.

Na dalších místech skončila možnost „Používáním mlhovek za deště nebo ve dne“ (9,0 %) a „Parkováním přes víc míst“ (7,7 %).

Mezi posledními možnostmi skončilo „Překračováním povolené rychlosti“ (2,7 %) a „Vjížděním do křižovatky na červenou“ (2,2 %).

Nejméně respondentů – 47 (tedy 1,5 % všech hlasujících) – pak zaškrtlo možnost „Ostatní řidiči mě neštvou.“ Je otázkou, zda tito hlasující neměli zrovna nasazené růžové brýle, nebo zda nebydlí na druhém konci světa.

David Bureš
Diskuze (121)
Avatar - Jurrisek
9. 5. 2012 08:26
Re: Narod zavodniku
Nejezdíš ty náhodou trasou Olomouc- Přerov? protože přesně toto se mi stává téměř každý den na cestě do práce a na první křižovatce v přerově jsem buď přímo za ním nebo max objedno auto. >:D
Avatar - Sysoj Psojič
8. 5. 2012 08:53
Re: tech 30%
Reakce těch, které jsem nucen předjíždět zprava, se nebojíim, protože Tě zaregistrují, až jsi dávno před nimi >:D
Avatar - Sysoj Psojič
8. 5. 2012 08:50
Re: Střední pruh
Bully, to pravidlo ve své absurditě vlastně platí, ale až od nějakých 260km/h >:D
7. 5. 2012 19:48
Re: Levý pruh
takže, až bude prázdná silnice a dva frajeři se rozhodnou jet po dvouproudovce vedle sebe a blokovat, ten nalevo porušuje předpisy. jinak mám právo jet v levým pruhu.
7. 5. 2012 19:41
Re: Levý pruh
(1) Mimo obec se na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy jezdí v pravém jízdním pruhu. V ostatních jízdních pruzích se smí jet, jestliže je to nutné k objíždění, předjíždění, otáčení nebo odbočování.
(2) V obci na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy smí řidič motorového vozidla užívat k jízdě kteréhokoliv jízdního pruhu; přitom se nepovažuje za předjíždění, jedou-li vozidla v jednom z jízdních pruhů rychleji než vozidla v jiném jízdním pruhu. Pokud by vozidla jedoucí současně ve všech jízdních pruzích bránila v jízdě rychleji jedoucímu vozidlu, musí řidič jedoucí v levém krajním jízdním pruhu tento pruh co nejdříve uvolnit; to neplatí, užívá-li řidič levého krajního jízdního pruhu k odbočování, otáčení nebo při souběžné jízdě podle odstavce 3. Řidič nákladního automobilu o celkové hmotnosti převyšující 3 500 kg, jízdní soupravy, jejíž celková délka přesahuje 7 m, zvláštního motorového vozidla a motocyklu s nejvyšší povolenou rychlostí do 45 km/hod smí levý krajní jízdní pruh užít k jízdě, jen jestliže je to nutné k objíždění, předjíždění, otáčení nebo odbočování.
(3) Je-li na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích v jednom směru jízdy taková hustota provozu, že se vytvoří souvislé proudy vozidel, v nichž řidič motorového vozidla může jet jen takovou rychlostí, která závisí na rychlosti vozidel jedoucích před ním, mohou jet motorová vozidla souběžně (dále jen "souběžná jízda"); přitom se nepovažuje za předjíždění, jedou-li vozidla v jednom z jízdních pruhů rychleji než vozidla v jiném jízdním pruhu.