Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rimono EV: Elektrický hadraplán z Japonska? Už příští rok

Michal Fokt
Diskuze (5)
Také Japonsko bude mít svůj "velorex". Půjde o dvoumístný elektromobil s látkovými panely karoserie

Český Velorex rozhodně patřil k počinům na poli individuální osobní přepravy, které vyvolávaly úžas civilizovaného světa. Vozidlo, postavené na bázi motocyklu s plátěnou ochranou před povětrností, to prostě není úplně běžná věc. Ale rozhodně inspiruje.

Nyní se v Japonsku objevilo vozítko, které kultovní český stroj dost připomíná. Má totiž také panely karoserie z voděodolné tkaniny, pojmenované polyesterová bavlna, ovšem natažené nikoli na kostře proudnicových tvarů, ale s tvary typického městského minivozu. Tedy čím hranatější, tím lepší...

Autíčko jménem Rimono EV je dlouhé pouze 2,2 m a interiér poskytne prostor dvěma lidem, sedícím tandemově, přičemž ten vpředu má místo volantu řidítka, na nichž jsou umístěny dva kruhové ovladače a před nimi najdete dokovací stanici na tablet.

Pohonný systém je stejně minimalistický jako auto samotné, elektromotor má výkon pouze 5 kW a získává energii z malinké 4kWh Li-Ion baterie. Tato kombinace stačí na maximální rychlost pouze 45 km/h a jízdní dosah 50 km. Využitelnost autíčka tedy bude dost omezená, ale cena by mohla být relativně příznivá. Malý jízdní dosah by sice měl být řešitelný snadnou výměnou akumulátorů, s maximálkou ale pochopitelně neudělá nic.

Tvůrce vozu Kota Nezu jej chce začít v létě 2017 sériově vyrábět.

Michal Fokt
Diskuze (5)
Avatar - TeeJay
31. 5. 2016 14:20
Re: Crash test?
Z čeho jsou panely není u auta zase tak důležité, kinetickou energii pohlcuje rám, který bude asi ocelový. Navíc vzhledem k maximální rychlosti dost možná ani nepůjde o auto, ale o něco jako je Aixam a podobná prdítka.
31. 5. 2016 13:52
Re: Crash test?
ne, nehladí, leští...
Avatar - Barry Lyndon
31. 5. 2016 13:43
Re: Crash test?
To je hadrák pane, ten neblíží, ten hladí...
Avatar - Londonbridge
31. 5. 2016 12:45
Crash test?
Crash test vysledky...?
Avatar - dewill
31. 5. 2016 12:26
Mýt či prát, toť otázka
Na té cedulce na fotce č. 16 mi chybí údaj jestli prát na 40 nebo na 60...