Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rinspeed BamBoo: Golfový vozík z bambusu

David Bureš
Diskuze (0)
Rinspeed ukázal první fotografie elektromobilu BamBoo, který švýcarský výrobce představí na březnovém autosalonu v Ženevě.

Frank Rinderknecht a jeho švýcarská firma Rinspeed se kdysi specializovali na tuning vozů Porsche. V posledních letech se však Rinspeed představuje extravagantními koncepty, mezi kterými nechyběl sportovní elektromobil iChange, městský mikroautomobil UC? nebo auto-ponorka sQuba. V tomto kreativním směru pokračuje i Rinspeed BamBoo.

Koncept BamBoo je samotnými tvůrci představován jako přerostlý golfový vozík, jehož tvary vůz opravdu připomíná. Otevřený čtyřmístný vůz používá retro prvky, přední část BamBoo se svými světly podobá vozům Mini, boční část bez oken zase Citroenu Méhari, známému z filmů o četníkovi ze Saint Tropez. Zadní protažené světlomety jakoby z oka vypadly těm ze Suzuki Swift. Celkové tvary mají evokovat pocit léta a prosluněné pláže.

Délka BamBoo činí 3889 mm, šířka 1620 mm, výška 1609 mm, rozvor kol je 2054 mm. Prázdný automobil váží podle slov Rinspeedu 1090 kg.

Elektromobil s pohonem předních kol pohání baterie o celkovém výkonu 54 kW, maximum točivého momentu je 140 Nm v 4500 min-1. Vůz se rozpohybuje až na rychlost 120 km/h, zrychlení z 0-100 km/h trvá 4,7 sekund. Rispeed tvrdí, že automobil při rychlosti 90 km/h ujede až 105 km.

A samotný název? BamBoo odkazuje na bambus, vůz je totiž z velké části postaven z bambusových komponent. Díky nim je auto lehké a výrobně jednoduché.

David Bureš
Diskuze (0)