Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Riskantní přecházení před kamionem ženu málem stálo život. Naštěstí odešla po svých

Stanislav Kolman
Diskuze (12)
Bezpečnostní kamera v Polsku zaznamenala hrozivě vypadající incident. Žena, která se rozhodla přecházet přímo před kamionem, naštěstí přežila.

Video se připravuje ...

Přiložené video je praktickou ukázkou pravidla, které říká, že pokud nevidíme řidiče, on nevidí nás. Připomíná to i facebooková skupina Dopravní omezení, která záběry před časem sdílela.

Nebezpečný incident zachytila bezpečnostní kamera v Polsku. Žena se na křižovatce rozhodla přecházet přímo před kamionem v místě, kde není přechod pro chodce. Řidič samozřejmě neměl nejmenší šanci ji vidět. Po rozjetí přímo na ženu se jí ještě chvíli dařilo držet rovnováhu, ale nakonec skončila pod koly.

Rozuzlení incidentu už na záběrech vidět není. Víme ale, že žena nehodu přežila. A co víc, odešla po svých! „Viděl jsem, jak ji srazil kamion. Vstala, rozhlédla se kolem sebe a jednoduše odešla,“ popsal očitý svědek události.

Policie se posléze snažila dopátrat totožnost ženy. Hrozilo totiž, že místo opustila v šoku a třeba si ani neuvědomovala svá zranění. I když tamní hlídka obešla všechny okolní nemocnice, jméno hříšnice zůstalo záhadou.

Stanislav Kolman
Diskuze (12)
Avatar - white label
21. 1. 2018 00:06
Re: Videl nevidel
[odkaz]
;-)
Avatar - wakantanka
20. 1. 2018 17:33
Re: Videl nevidel
Netvrdim ze sa neda len ze to nie je take jednoduche. :) Kolik ze si toho najel s nakladakem ci kamionem? Tolko asi k senzorom vzadu. :-)
Avatar - twistedTSD
20. 1. 2018 01:08
Re: Videl nevidel
Radar je dnes myslím povinný.
Avatar - white label
19. 1. 2018 23:47
Re: Videl nevidel
A jak se asi řeší osvětlení návěsu, logicky taky pokaždé nepředěláváš světla z návěsu na "nový" návěs, prostě by senzory byly na všech návěsech, který kamion používá, to by byla hrozná darda..., vzhledem k ostatním nákladům a výrazně sníženému riziku naprosto zanedbatelný náklad. Nehledě na to, že jsem psal i o autobusech apod. a náklaďáky taky nejsou jen kamiony s návěsem.
"O tom ze pomaly pred kazdym cuvanim by si ich musel ist ocistit ani nehovorim"???
Tak to je pěkná blbost, kolik si toho s parkovacími senzory najezdil?
A v extrémnějších (např. zimních) podmínkách si musíš očistiti i RZ, takže v tom taky žádný zásadní problém nevidím.
Tady je rozhodně lepší hledat způsoby jak to udělat, než důvody, proč proto nedělat nic.
Avatar - wakantanka
19. 1. 2018 20:24
Re: Videl nevidel
Smerom dopredu vyuzivaju najnovsie trucky radar od tempomatu, ten je samozrejme za priplatok. Senzory som este na kamione nevidel. A dozadu tie senzory das kam? Na tahac? Tam ti posluzia max.vtedy ked prepriahas alebo nemas naves. Na naves? Ked tahas furt jeden a ten isty tak budiz ale ked ich menis casto museli by ich mat rovnake vsetky. O tom ze pomaly pred kazdym cuvanim by si ich musel ist ocistit ani nehovorim. Na skrinovych navesoch zvyknu mat niektori hore kameru. Na plachtaku by musela byt niekde dole a v jednom kuse by bola spinava takze si na tom rovnako ako so senzormi. :-)