Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Roadstery v podhůří Tater

Martin Šidlák
Diskuze (1)
Slovenské silnice v okolí Vysokých Tater hostily po tři dny sraz majitelů roadsterů Mazda MX-5...

Slovenské silnice v okolí Vysokých Tater hostily po tři dny sraz majitelů roadsterů Mazda MX-5. Většina účastníků se na cestu z Prahy vydala překvapivě nikoli po silnici, jak by se na rychlý vůz slušelo, ale po kolejích – autovlakem.

Tohoto pro automobilisty netypického dopravního prostředku využilo v pátek 14. června k přesunu celkem 12 posádek se svými stroji, které se honosí označením nejprodávanější roadster na světě. Cesta připomínala spíše přesun vojenské kolony, ale účastníci si užili i svého pohodlí v lůžkovém voze.

Po vyložení aut v proběhla v Popradu nezbytná celní kontrola a poté se kolona vydala do Staré Lesné, aby se účastníci ubytovali, nasnídali a vydali na první trasu. K dvanácti po železnici převezeným roadsterům se přidaly další čtyři a všechny zamířily na slovenské silnice. Na programu byl například Pieninský národní park, jízda na vorech z Červeného Kláštora či návštěva Kežmaroku.

V neděli projeli účastníci trasu o celkové délce 180 kilometrů a v itineráři nechybělo Štrbské Pleso, Spišský hrad s prohlídkou či Levoča. Část vytrvalců vydržela až do pondělí, kdy se podívali například na Liptovskou Maru a Lomnický Štít. V úterý večer již byli všichni zpět v Čechách.

Martin Šidlák
Diskuze (1)