Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rodí se nová závodní Škoda? Tuhle bestii by klidně mohl pohánět osmiválec!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (15)
Automobily Škoda mají skutečně bohatou závodní historii. Naváže tento superb na brutální osmiválcové 110 R Super Saloon ze sedmdesátých let?

Spojení automobilky Škoda a automobilového sportu asi většinu z vás podvědomě navede k domácím i světovým závodům rallye, vozy s okřídleným šípem ve znaku však zářily také na okruzích. Jenom si vzpomeňte na pohárové závody octavií a felicií pick-up, přičemž alespoň první jmenovanou sérii se naštěstí podařilo obnovit.

V minulých letech však vznikaly daleko větší bestie. Vzpomeňme například na Garde Turbo „Salamander“, dílo Bratislavských automobilových závodů s přeplňovanou třináctistovkou podélně uloženou před zadní nápravou, která dávala 128 kW a 178 N.m, nebo 130 RS ÚVMV schopnou rozjet se na více než 191 km/h. V porovnání se Škodou 110 R Super Saloon, kterou poháněl atmosférický osmiválec Chevrolet v výkonem 351 kW, jsou ale zmíněné speciály hračky pro děti.

Vzpomínka na brutální 110 R Super Saloon nepřišla náhodou – přivedla nás k ní „vytuněná“ Škoda Superb třetí generace, kterou vidíte na úvodním snímku. Jde o dílo českého grafika Davida Lopaty (LOPI Design), jehož styl by se dal zařadit někam mezi Porsche Rauh Welt Begriff (RWB) a v podstatě cokoliv od tuningové společnosti Liberty Walk. Asi by se ani nikdo nedivil, kdyby mělo tohle auto v útrobách osmiválec, technicky to samozřejmě není nemožné. Vůbec nejlepší je ale snímek, na kterém je tato úprava založena. Původně jde totiž o vůz jedné z pražských taxislužeb!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (15)
Avatar - JDM
17. 6. 2017 18:46
Re: Větší
liberty walk na škodovce ? pecka kdyby něco takovýho u nas bylo vidět bohužel tady se zmužou klucí tak maximálně na fejkový čínsky kola , snížený pružiny a chip za dvacku ...
6. 12. 2016 14:59
Re: Větší
Konecne by neco udelali s temi emisemi...
6. 12. 2016 14:13
Re: Článek
Do teď jsem do redakce za obsah webu nekopal, ale tohle je vážně síla...
6. 12. 2016 13:18
Re: By mohl...
tak v to ani nedoufej
6. 12. 2016 13:15
Re: Větší
Bacha, oni píšou "technicky to není NEmožné". >:D To by se tam mohl vejít třeba i parní kotel. To take není technicky nemožné. Pár úprav... >:D