Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Ghost: Chystají se další karosářské verze

Diskuze (4)
Rolls-Royce Ghost zatím existuje jen jako klasická čtyřdveřová limuzína. Automobilka ale plánuje další verze.

Rolls-Royce Phantom existuje hned ve čtyřech karosářských verzích: už sedm let se prodává limuzína Phantom, k ní se v průběhu času přidal prodloužený Phantom EWB, dvoudveřový Phantom Coupé a kabriolet Phantom Drophead Coupé. Menší model Ghost se naopak vyrábí jen v jediném provedení, to ale není konečný stav.

Přípravu dalších variant modelu Ghost potvrdil šéf automobilky Torsten Müller-Ötvös v rozhovoru pro Bloomberg: „Můžete si být jisti, že představíme derivát Ghostu. Tento model má stále nevyužitý tržní potenciál.“ Konkrétnější Müller-Ötvös být nechtěl, připustil ale, že není vyloučeno rozšíření programu i o více různých variant.

Automobilka ale nechce nic ponechat náhodě. Do výroby se dostanou jen takové modely, o které bude zájem. Novým karosářským verzím proto zřejmě budou předcházet koncepty, na kterých Rolls-Royce otestuje zájem zákazníků. Na filozofii „na každé vyrobené auto už čeká jeho zákazník“ se nic měnit nebude.

Budoucí růst prodejů potáhnou hlavně trhy na Blízkém Východě, v Číně a v Indii. Müller-Ötvös ale zdůraznil: „Nechceme skončit v řádu desítek tisíců. To by nebyla správná strategie, Rolls-Royce musí vždy zůstat velmi exklusivní.“

Po loňském poklesu by letos značka měla vrátit k růstu a vyrobit zhruba 2000 kusů. Zatím se od začátku roku prodalo 1467 Rollsů, konkurenční Bentley prodal 2489 aut. Právě Bentley ale spoléhá hlavně na menší modely, nabízí celou paletu derivátů řady Continental, která proti jedinému Ghostu čítá hned tři karosářské verze a každou alespoň ve dvou různých provedeních.

Diskuze (4)
23. 9. 2010 22:57
Re: tak taketo kombi-pohrebak
Ovšem na poslední jízdu by to nemuselo být špatné... :-!
Avatar - Glaukos
22. 9. 2010 15:34
Re: tak taketo kombi-pohrebak
Kombi nebude, neboj
Avatar - ManInBlack
22. 9. 2010 12:45
Re: tak taketo kombi-pohrebak
Taky mi připadá jako pohřebák :-) Ale raději bych verzi kupé nebo cabrio, stejně jako u Phantomu. Kombi ne, prosím.
Avatar - 3_diamanty
22. 9. 2010 08:58
tak taketo kombi-pohrebak
by som bral, cierny samzorejme >:D a strasil nim verejnost