Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce i bez modelů řady Phantom hodnotí rok 2017 jako úspěšný

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Automobilka Rolls-Royce oznámila, že rok 2017 pro ni byl úspěšný a to přesto, že měla v nabídce pouze limuzíny Ghost, kupé Wraith a kabriolet Dawn.

Výrobce luxusních vozů se sídlem v Goodwoodu dodal v průběhu roku 2017 svým zákazníkům v 50 zemích světa celkem 3362 vozů, což je sice oproti roku 2016 pokles o 16,2 %, ale podle vedení automobilky se i tak jedná o úspěch.

Tohoto výsledku bylo totiž dosaženo i přes to, že v nabídce kvůli generační obměně absentovala modelová řada Phantom, a navzdory nevyrovnané situaci na důležitých trzích na Středním východě.

Za dodávkou 3362 vozů klientům prakticky po celém světě tak stojí zástupci limuzín Ghost, kupé Wraith a kabrioletu Dawn. Výroba kupé a kabrioletů Phantom Coupe a Drophead Coupe byla totiž ukončena již v roce 2016 a limuzín Phantom pak v lednu roku 2017.

Nový Rolls-Royce Phantom byl představen v létě roku 2017 a získal si uznání od médií i potenciálních zákazníků po celém světě. V současnosti již probíhá výroba nové generace této modelové řady a první vozy míří k zákazníkům od ledna letošního roku.

Rolls-Royce nejen v souvislosti s novou generací modelu Phantom očekává v letošním roce růst svých prodejů. Pro budoucnost značky má být důležitá i stavba zakázkových automobilů, kterou v loňském roce zahájilo Rolls-Royce Bespoke Sweptail a rovněž rozšíření nabídky o připravovaný model Cullinan.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)