Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce představuje Wraith - History of Rugby

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Roll-Royce odhalil další unikátní dílo své individualizační divize Bespoke, která tentokrát vzdává hold rugby.

Rolls-Royce v průběhu letošního roku představil již několik speciálních provedení kupé Wraith, z nichž jedno oslavovalo módu, druhé bylo inspirováno hudbou a třetí městem Porto Cervo. Nejnovější dílo divize Bespoke připomíná kořeny rugby v době, kdy Anglie pořádá Rugby World Cup.

Karoserie výjimečného kupé se pyšní odstínem laku pojmenovaným English White, který doplňují ručně malované linky na obou bocích a motiv červené růže na předních blatnících, který patří k charakteristickým doplňkům anglického rugby od roku 1871.

Dynamičtější a zároveň svalnatější vzhled mají vozu vedle jeho impozantních linií dodat i dvoubarevná 21-palcová litá kola.

Tradiční motiv červené růže se objevuje i po otevření dveří na prazích a je ručně vyšit i do opěrek hlav předních a zadních sedadel. Samozřejmostí pro interiér Rolls-Royce jsou nejkvalitnější materiály v podobě světlé jemné kůže v kombinaci s obložením palubní desky lakovaným pianovou černí a dalšími částmi v odstínu námořnické modré.

Stylový doplněk k tomuto vozu vytvořil slavný výrobce rugby míčů Gilbert, který použil pro jejich výrobu stejných materiálů, na něž lze narazit i v interiéru Rolls-Royce. Tyto míče rovněž nesou vyšitou červenou růži, kterou doplňuje znak automobilky.

Rolls-Royce Wraith - History of Rugby se svou technikou nijak neliší od ostatních provedení tohoto kupé a je poháněn dvojicí turbodmychadel přeplňovaným dvanáctiválcem o objemu 6,6 l s výkonem 465 kW (632 k) při 5600 min-1 a točivým momentem 800 N.m v rozmezí 1500-5500 min-1.

Kupé o hmotnosti 2435 kg s osmistupňovou automatickou převodovkou ZF zrychlí z klidu na 100 km/h za 4,6 s, zatímco maximální rychlost je omezena na 250 km/h.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)