Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce slaví historický rekord: 3.538 prodaných aut v roce 2011

David Bureš
Diskuze (5)
Rolls-Royce loni prodal nejvíce aut ve své historii, největší zájem byl o model Ghost.

Britský výrobce luxusních vozidel Rolls-Royce slaví, za celý rok 2011 zákazníkům předal 3.538 automobilů, což je nejvíce v historii této značky, která existuje už 107 let. Dvěma největšími trhy pro vozy Rolls-Royce jsou Spojené státy americké a Čína.

Meziročně prodeje automobilky vzrostly o 31 %, v roce 2010 Rolls-Royce prodal 2.711 aut. Největším tahákem byl loni tak jako v roce 2010 menší model Ghost, od nějž je od loňska odvozena varianta s delším rozvorem.

Prodeje Rolls-Roycu rostly po celém světě, v Asii a Tichomoří o 47 %, v Severní Americe o 17 % a na Středním východě o 23 %. Na domácím britském trhu Rolls-Royce loni prodal o 30 % více aut než v roce 2010, více než dvojnásobně pak meziročně vzrostl počet prodaných aut této značky v Německu a Rusku. Podle statistik Svazu dovozců automobilů byly loni v Česku registrovány čtyři nové vozy Rolls-Royce, o osm méně než o rok dříve.

Automobilka chce i nadále rozšiřovat svoji dealerskou síť. Podle Torstena Müllera-Ötvöse, generálního ředitele Rolls-Royce Motor Cars chce výrobce vstoupit na nové trhy, mimo jiné v Jižní Americe, kde dosud žádná oficiální zastoupení neprovozuje.

S ohledem na uspokojení poptávky chce Rolls-Royce rozšířit svoji továrnu v Goodwoodu. Úprava továrny začne v únoru.

Vedle Ghostu automobilka prodává také větší modelovou řadu Phantom, jejíž součástí je vedle Phantomu také Phantom s rozšířeným rozvorem, Phantom Drophead Coupé a Phantom Coupé. Takřka všichni zájemci o vůz z této řady si nechali svůj automobil na míru upravit v rámci individualizačního programu Rolls-Royce Bespoke. Díky tomuto programu si zákazníci mohou vybrat nejen jedinečný lak a obšití interiéru, ale také si mohou například zvolit doplňky interiéru, jako je set na šampaňské či pikniková sada.

Loňský rok překonal dosud rekordní rok 1978, kdy Rolls-Royce prodal 3.347 automobilů. Tehdy prodeje táhl především model Silver Shadow II.

David Bureš
Diskuze (5)
Avatar - Hammunasakra
13. 1. 2012 09:33
Re: nedavno bol na sme test rollsa, kto ma zaujem
Tak mne tedy opravdu "ohurilo" (hlavně ta připravovaná "cupka" ;-)
... a DĚKUJi "za překlad" :-)
13. 1. 2012 01:05
Re: nedavno bol na sme test rollsa, kto ma zaujem
Něco jako okouzlit, omráčit, zaujmout.
Avatar - Hammunasakra
12. 1. 2012 23:56
Re: nedavno bol na sme test rollsa, kto ma zaujem
Mne tedy "ohurilo" (příznávám že NEtuším co to přesně znamená ;-) ) - a já se speciálně MOC těším na cupku od RR GHOSTu :yes: :-)
Avatar - Hotwire
12. 1. 2012 19:38
Cina
zaujimave ze je on taky zaujem prave v Cine, ved oni tam maju vlastneho "Rollsa" >:-[]
Avatar - 3_diamanty
12. 1. 2012 07:27
nedavno bol na sme test rollsa, kto ma zaujem
moze si ho kuknut tu aj s videom:

[odkaz]

inak musim suhlasi s rastom, auto za 300 000 eur neohurilo ani mna, asi v dnesnej dobe uz nie je cim, navyse budiky su bez otackomera co je u rollsa bezna vec.