Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce vzkřísí v Paříži styl art deco

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Expozice Rolls-Royce na pařížském autosalonu se ponese v duchu meziválečného stylu art deco.

Prestižní britský výrobce luxusních vozů oznámil, že se na výstavě ve francouzské metropoli pochlubí speciálními verzemi svých modelů. Tentokrát se v Goodwoodu nechali inspirovat stylem art deco. Umělecký směr vznikl ve Francii ve dvacátých letech minulého století a období jeho největšího rozmachu skončilo druhou světovou válkou.

Automobilka z Goodwoodu zatím uvolnila pouze trojici uměleckých plakátů, které svůj vzor nijak nezapírají. Při jejich návrzích se spoléhala pouze na vlastní designéry. V tuto chvíli není jasné, jak přesně budou vystavená auta vypadat. Nevíme ani to, zda pro jejich vznik posloužily obě současné modelové řady Phantom a Ghost nebo jen jedna z nich. Vše se dozvíme až 27. září 2012 odpoledne či spíše večer. Rolls-Royce totiž nepořádá klasickou tiskovou konferenci, nýbrž recepci pouze pro pozvané hosty, kde nesmí chybět šampaňské.

Bude tyto vozy možné také koupit? Oficiálně není nic jistého. Pokud se však najde patřičně movitý zákazník nebo dokonce několik, určitě jim u Rolls-Royce vyjdou za patřičně tučný obnos v tomto směru vstříc.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)