Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce vyrobil dvoutisící Phantom

Ondřej Láník
Diskuze (40)
Zaměstnanci Rolls-Royce Motor Cars oslavili netradičním shromážděním na dvoře továrny v Goodwoodu dvoutisící vyrobený Rolls-Royce Phantom. Skupinové foto připomíná, že Rolls-Royce je jedním z úspěšnějších výrobců luxusních vozů.

Zaměstnanci Rolls-Royce Motor Cars oslavili netradičním shromážděním na dvoře továrny v Goodwoodu dvoutisící vyrobený Rolls-Royce Phantom. Skupinové foto připomíná, že Rolls-Royce je jedním z úspěšnějších výrobců luxusních vozů, i když ani tento výsledek neodpovídá zcela původním odbytovým plánům majitele firmy. Při zahájení produkce se hovořilo o cílové kapacitě 1000 Phantomů ročně, po celou dobu výroby.

Jubilejní Phantom se vydá za svým zákazníkem do Číny, která je velmi dynamicky rostoucím odbytištěm pro britské vozy Rolls-Royce.

Automobilka zanedlouho oslaví tříleté působení pod křídly BMW, které od 1. ledna 2003 převzalo firmu od koncernu Volkswagen. Nový vlastník vybudoval moderní výrobní prostory a sídlo firmy, ve kterém se začal vyrábět zcela nový Phantom. Ian Robertson, šéf Rolls-Royce, slíbil, že během následujících 12 až 18 měsíců se dočkáme nového modelu - velkého kabrioletu Rolls-Royce.

Ondřej Láník
Diskuze (40)