Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Roman Kresta a Daniel Landa pro bezpečnější provoz

Ondřej Láník
Diskuze (0)
Známé osobnosti motorismu Daniel Landa a Roman Kresta založili Nadaci Malina, která by se měla věnovat prevenci v oblasti bezpečnosti silničního provozu. První aktivitou je vydání instruktážní videokazety, která je distribuována zdarma.

Známé osobnosti motorismu Daniel Landa (mj. vítězství v závodě ME tahačů) a Roman Kresta (mj. 10. místo na Rally Monte-Carlo) založili dne 2.dubna 2003 Nadaci Malina. Vrcholovým orgánem nadace je správní rada pod vedením předsedy Rudolfa Hrušínského nejml. Nadace by se měla věnovat prevenci v oblasti bezpečnosti silničního provozu. V porovnání s vyspělými evropskými státy jsou totiž nehodovost a následky dopravních nehod v České republice téměř dvojnásobné!

Aktivity nadace budou probíhat formou distribuce kvalitních zábavně instruktážních videodokumentů (hlavní postavy Dan s Romanem v režii Mirjam Landové). Netradiční dokumenty budou zaměřeny na všechny věkové skupiny obyvatelstva - děti, absolventy autoškol i dospělé. Cílem pro rok 2003 je - ve spolupráci s Odborem prevence kriminality Ministerstva vnitra a Policií ČR - rozeslat 100 000 ks videokazet a DVD zdarma (dospělým zájemcům, dále všem čerstvým absolventům ji zdarma - společně s řidičským oprávněním rozdávat, a do školek a škol připravit pořady dle úrovně znalostí dětí, opět na videokazetě a zdarma. Nadace nechce od lidí brát, ale naopak dávat. Tento program bude doplněn pořádáním akcí pro děti z dětských domovů, spojených s řidičským školením členů policie. K zajímavému pojetí přistupuje fakt, že účinkující Daniel Landa a Roman Kresta jsou známé tváře i respektovaní profesionálové v dané oblasti. První dokument nese název: Bourá jen blb?

Nadace dostala název podle dlouholeté přezdívky závodníka Romana Kresty - Malina. Navíc malina je slovo, které má blízko i k dětem, jejichž bezpečnost je hlavním důvodem vzniku projektu Malina.

Cílem prvních kroků nadace je obeznámit veřejnost s existencí Maliny. Prioritou nadace Malina v roce 2003 je proniknout do povědomí široké veřejnosti jako subjekt nerozlučně spjatý s prevencí bezpečnosti silničního provozu. Finanční prostředky budou pocházet z darů organizací, jejichž výrobky a nebo působení na trhu přímo zasahuje do této oblasti. Dan Landa i Roman Kresta se zavázali odvádět do pokladny nadace část svých honorářů.

Videokazetu nebo DVD médium s prvním filmem si můžete zdarma objednat na internetové stránce

http://www.nadace-malina.cz.

Ondřej Láník
Diskuze (0)