Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ronal do tří let přijme dalších 120 zaměstnanců

redakce AUTO.CZ

Výrobce hliníkových kol pro osobní i užitkové vozy, společnost Ronal, chystá během tří let rozšíření výroby v pardubické průmyslové zóně ve Starých Čívicích. Firma přijme až 120 lidí, v současnosti jich zaměstnává asi 500.

Firma otevřela výrobní halu v Pardubicích v roce 2006. Společně se závodem v Jičíně vyrobí ročně 4,5 milionu hliníkových kol. Do tří let chce pardubický závod rozšířit tak, aby zvýšili objem výroby až o jeden milion kusů.

České závody patří švýcarskému koncernu RonalGroup, který je podle ředitele pardubického podniku Pavla Flégla největším výrobcem hliníkových kol. Hliníková kola z Pardubic a Jičína odebírají automobilky Mercedes-Benz, Volkswagen, Škoda a nově také Kia a Hyundai.

"Abychom si své prvenství udrželi, musíme trvale hledat cesty, jak objem výroby zvětšovat," řekl Flégl.

Firma nejdříve musí získat kladné stanovisko vlivu stavby na životní prostředí EIA. Společnost rovněž musí dodržet podmínky územního plánu města, který požaduje u nově vystavěných provozních ploch také výsadbu zeleně v okolí.

"V současnosti máme připravenou studii, která je podkladem pro posouzení našeho záměru ze strany státních orgánů. Pokud dojde ke kladnému vyřízení a obdržíme také i stavební povolení, budeme potřebovat přibližně jeden rok na výstavbu," řekl Flégl.

redakce AUTO.CZ