Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rossi: Závod v Sepangu byl poučením

Jiří Rozkošný
Diskuze (0)
Valentino Rossi letos poprvé odešel dvakrát v řadě poražen a věří, že se on i tým z toho poučí. Rossiho trápila špatná ovladatelnost stroje a brzdil jej boj se soupeři.

Valentino Rossi letos poprvé odešel dvakrát v řadě poražen a věří, že se on i tým z toho poučí. Rossiho trápila špatná ovladatelnost stroje a brzdil jej boj se soupeři. Na dotáhnutí Maxe Biaggiho pak už bylo pozdě.

Rossi je suverénem letošní sezony, s velkým předstihem si zajistil premiérový titul třídy MotoGP, poslední závody ale nevyšly podle jeho představ. V Motegi se musel sklonit před Alexem Barrosem a následně v Sepangu nestačil na svého velkého rivala Biaggiho. V obou případech měl Rossi velké problémy zvláště při brždění, kdy byl jeho motocykl velmi nervózní. „Naše nastavení pro závod nebylo perfektní. Trápili jsme se po celý víkend. Brzdy nebyly nic moc a kvůli tomu hodně poskakovalo zadní kolo. V závěru závodu to bylo lepší, ale to už bylo pozdě,“ řekl Rossi, kterého navíc brzdily vzájemné souboje s dalšími jezdci Hondy: „Byl to velký boj mezi Barrosem, mnou a týmovým kolegou Ukawou. Do jedné zatáčky jsem najel moc rychle a musel jsem povolit brzdy, abych nenarazil do Barrose. Oba nás to vyneslo a Ukawa se dostal před nás. Než jsem se dostal před Ukawu, ztratil jsem rychlost a na boj o prvenství bylo pozdě. Nevadí mi boj o pozice, ale Ukawa občas předjížděl na nemožných místech. Na to se dá těžko reagovat. Myslím, že jsme se z tohoto závodu poučili a těším se do Austrálie. Tam můžeme pozměnit stroj podle toho, co jsme se tady naučili.“

Jiří Rozkošný
Diskuze (0)