Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Roush BlackJack Convertible: speciální limitovaná edice

Roman Daněk
Diskuze (2)
Americký tuner Roush připravil speciální edici vozu BlackJack, jehož základem je Ford Mustang GT Convertible. Limitovaná série bude mít pouhých 100 kusů a všechny se budou dražit.

Ladičská firma Roush si vzala do parády kabriolet Mustangu GT a s úpravami nešetřila. V karosářském paketu nechybí speciální černá barva, metalický lak, modifikovaný přední nárazník, malinko větší otvory pro lepší přísun vzduchu, kapsa na víku od motoru, přítlačné křídlo a na zádi jsou chromované koncovky výfuku. Mustang dostal pro lepší jízdní vlastnosti 21palcová kola s pětipaprskovými chromovanými disky.

Jak už naznačily karosářské úpravy, motor díky přeplňování, lepšímu sání, novému výfukovému systému, přeprogramované řídící jednotce a dalším adresným zásahům má celkový výkon 316 kW (430 koní). Maximální točivý moment je 544 Nm. Síla agregátu je přenášena přes pětistupňovou manuální převodovku na zadní kola. Výkonnější pohonné jednotce je přizpůsoben i podvozek a upravený Mustang dostal i nové odpružení Roush Stage 3.

V interiéru jsou doplňky obložení z karbonových kompozitů a kožené čalounění v kombinaci s Alcantarou. Roush připravil kabrio v limitované sběratelské edici, která čítá pouhých 100 vozů. Vozy se dražily v Americe na charitativní akci Celebrity Fight Night, která se konala na počest legendárního boxera Muhammada Aliho. Na akci se objevily takové osobnosti, jako je např.: Robin Williams, Jim Carrey, Arnold Schwarzenegger, Shaquille O'Neal, Sugar Ray Leonard, Garth Brooks nebo Reba McEntire.

Roman Daněk
Diskuze (2)