Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V ČR pomalu roste zájem o vozy Jaguar a Land Rover

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Firma chce letos prodat kolem 400 Land Roverů a 115 Jaguarů.

V České republice roste zájem o vozy Jaguar a Land Rover. Pomáhá k tomu nová dealerská síť, kterou vytvořila rakouská společnost Jaguar Land Rover Austria.

Firma chce letos prodat kolem 400 Land Roverů a 115 Jaguarů. U obou značek by to znamenalo meziroční nárůst kolem 100 procent.

"Land Rover jsme loni prakticky začali prodávat až od července. Do té doby jsme budovali dealerskou síť," řekl ČTK Georg Staudinger, který má značku na starosti. Loni firma v tuzemsku prodala 203 vozů. Toto číslo vidí pozitivně. "Je to výsledek půlroční práce," uvedl Staudinger. Podle něj je cílová skupina pro značku Land Rover široká a ještě se zvýší po uvedení nového vozu Range Rover Evoque. Firma jej představila na autosalonu v Brně. "Dostaneme se tak na cílovou skupinu, která se zatím o značku nezajímala," míní Staudinger.

Nový Range Rover Evoque je podle automobilky nejúspornější a nejlehčí vůz této značky v historii. Vůz bude v prodeji od léta. V ČR bude v nabídce od září letošního roku. V základním provedení bude stát od 820.000 korun.

Novinky připravuje i britská značka Jaguar. V dubnu představila v New Yorku vozy XF MY12 a XK MY12. K vidění jsou i v Brně na Autosalonu. Firma plánuje, že začne vyrábět hybridní sportovní vůz C-X75 ve spolupráci se stájí formule 1 Williams.

Podle Alexandera Pachnera z Jaguar Land Rover Austria zákazníci loni ztratili v ČR o značku Jaguar zájem. Importér proto představil nové modely, které lidi neznali. Loni prodal kolem 50 aut, letos jich má být 115. "Cítíme, že mladší cílová skupina reflektuje na vozy Jaguar více než v Rakousku," uvedl Pachner.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
5. 6. 2011 21:53
Re: Je to vidět
Ono napriklad pneumaticke perovani se sroubovakem moc neopravis >:D
Avatar - Parda71 (BMWfans)
5. 6. 2011 18:16
Re: Je to vidět
To jo, ale já četl že hlavně Disco 3, který je vlastně na základech Range postaven, má problémy s poruchovostí mnohem větší. Ale nevím co je na tom pravdy.
5. 6. 2011 16:00
Re: Je to vidět
... velmi, velmi kulantně řečeno. Ale když už se trošku pose..u nebo dokonce úplně vyse.ou, tak zcela zanedbatelná cena náhradních dílů to vykompenzuje. Nemluvím o hodinovce ve značkovém servisu, předpokládám, že každý Čech umí vzít golu a šroubovák do ruky nebo alespoň sousedovic Lojza umí.

A Jaguar a poruchovost ? Je třeba posledních cca 40 let otvírat tuto Pandořinu skříňku ? To by mohlo zlomit vaz i indickému Tatovi.

5. 6. 2011 12:55
Re: Je to vidět
V tom mas pradu, ale taky Range Rover musi snizit svou poruchovost jelikoz v zahranici je na dosti vysokych mistech...

Avatar - positivemind
5. 6. 2011 12:31
Je to vidět
Po Praze už začíná jezdit víc Range Roverů, což je jen a jen dobře. Ať jich jezdí hodně, ať se servisy učí a pak už třeba přestane být vnímán negativně kvůli příšernému servisnímu zázemí :yes: